KUUM: Inglismaal möllab koroona India mutatsioon, nakatumiste arv kahekordistunud kahe nädalaga, piirangute leevendamine lükatakse edasi

Inglismaal on taas koroonaga väga kole olukord. Vaatamata suurele vaktsineerituse tasemele on koroonaga nakatumiste arv pööranud taas kiirele kasvule. Nakatumiste arv on kahe nädalaga kahekordistunud. 21. juuniks planeeritud piirangute leevendamine lükatakse esialgu kahe nädala võrra edasi.

Piirangute leevendamine lükatakse ilmselt edasi kahe nädala võrra, kuna peaarst Chris Whitty edastas vastava ettepaneku. Piinagute leevendamine lükatakse edasi, et kõik üle 50-aastased saaksid kätte kaks vaktsiinidoosi.

Lõplik otsus piirangute leevendamise kohta tehakse järgmise nädala esmaspäeval. Üks valitsuse allikas ütles väljaandele The Times, et piirangute leevendamine võidakse edasi lükata klahe nädala kuni ühe kuu võrra.

Poliitiliselt pole tegemist raske sammuga, kuna piirangud võivad olla jõus, kuni koolid lähevad suvepuhkusele 23. juulil.

Maailma terviseorganisatsiooni WHO andmetel on Ühendkuningriigis viimase kahe nädalaga nakatumiste arv 100 000 elaniku kohta kerkinud 96 protsenti. See on suurim kasv Euroopas. Ühendkuningriigi tase on samas veel küllalt madal – 80 nakatumist 100 000 elaniku kohta 14 päeva jooksul, aga see võib kiiresti tõusta. Võrdluseks, Eesti tase on 112 ja Soome tase 23.

Lisaks Inglismaale kasvab kiiresti Euroopas koroonaga nakatumine Portugalis, kuhu on jõudnud samuti India mutatsioon. Portugalis on nakatumiste arv kasvanud kahe nädalaga kolmandiku võrra.

June 21 lockdown lifting set to be delayed by fortnight

Britain’s roadmap for easing lockdown could be delayed by a fortnight with cabinet ministers increasingly pessimistic after a “downbeat” briefing from Chris Whitty and Sir Patrick Vallance. The delay would enable all over-50s to be fully vaccinated and leave sufficient time for jabs to take effect before restrictions are lifted.

Kommentaarid
(Külastatud 918 korda, 1 külastust täna)