KUUM: Eesti asus Soomet piiriületuse teemal pitsitama – peaminister Kallas kutsus välja Soome saadiku

Eestis asus täna Soomet piiriületuse teemal pitsitama, kui peaminister Kaja Kallas kutsus välja Soome suursaadiku.

Peaminister Kallase väitel pole piiriületuse piirangud proportsionaalsed. Peaminister kutsus välja suurdaadik Timo Kantola, kellele edastati sõnum, et piirangud pole enam põhjendatud, vahendab MTV.

Soome valitsus teatas eile, et pikendab piiriületuse piiranguid veel kuni 27. juunini. Kahe riigi vahel kehtib piiratud piiriületuse režiim juba enam kui 4 kuud. Piirangud pole proportsionaalsed, teatas peaminister Kallas.

Kallas märkis, et Soome küll veidi leevendas piiranguid, aga ainult lennuühendus ei taga normaalse elu taastumist. Samuti on Kallase väitel arusaamatu, et üht transpordiliiki eelistatakse teistele.

Kallas rõhutas, et nakatumiste tase langeb mõlemas riigis. Vaktsineerimised edenevad samuti hästi. Eesti on teinud Kallase väitel ettepanekuid reisijate ohutuse tagamiseks. Laevafirmad on juba kolme kuu vältel nõudnud reisijatelt tõendi esitamist negatiivse koroonatesti kohta.

Kallase väitel ei järgita Soomes Euroopa Liidu nõukogu reisimissoovitusi ega Schengeni piiriületuse korda. Eestis tuvastati täna 96 uut koroonaga nakatumist, aga viimase 14 päeva nakatumiste arv 100 000 elaniku kohta on enam kui 127.

Kommentaarid
(Külastatud 1,814 korda, 1 külastust täna)