Kaupunkilomailu Euroopassa

Eurooppa on täynnä toinen toistaan upeampia ja historiallisempia kaupunkeja. Varsinkin kesäisin ne ovatkin loistavia matkakohteita turisteille ja koska niitä on niin paljon, ei materiaali lopu muutamalla reissulla kesken. Mainioita matkakohteita on vähintäänkin kymmeniä ellei jopa satoja. Vaihtoehtoja on niin valtavasti, että valitseminen on vaikeaa. Euroopan sisällä lentäminen tapahtuu muutamassa tunnissa, mutta kohtuullisten etäisyyksien vuoksi on Suomestakin täysin mahdollista matkustaa autolla tai junilla ja laivalla. Nykyinen teknologia varmistaa, ettei matkustaessakaan tule tylsään, vaan matkalla voi katsella elokuvia tai vaikkapa syöksyä nettikasinon värikkääseen ja mukaansa tempaavaan maailmaan. Bonuskoodi.eu ja vastaavan tyyppiset tarjoukset antavat vielä lisäväriä pelaamiseen. Tässä artikkelissa esittelemme joitakin Euroopan tunnetuimpia kaupunkikohteita.

Pariisi, Ranska

Pariisi, rakkauden kaupunki on romantiikasta haikailevien ja rakastavaisten ykkösmatkakohde vuodesta toiseen. Pariisi on täynnä upeita nähtävyyksiä. Niistä tietenkin tunnetuin on Eiffel-torni, mutta näkemisen arvoisia ovat myös Riemukaari, Notre Damen katedraali sekä Louvren taidemuseo. Taitelijoiden kaupunginosa kuuluu kaikkien Pariisin matkalaisten matkasuunnitelmaan ja tietenkin siellä Moulin Rouge -kabaree.

Ranskalainen keittiö on maailmankuulu, joten romanttiset kynttiläillalliset erinomaisen ruoan ja juoman parissa kruunaavat unohtumattoman Pariisin reissun.

Lontoo, Iso-Britannia

Lontoon miljoonakaupunki Iso-Britanniassa kuuluu Euroopan tunnetuimpiin ja vierailluimpiin kaupunkeihin ja on luonnollisesti pullollaan nähtävyyksiä. Big Ben -kellotorni on varmasti ensimmäinen asia, jonka ihmiset yhdistävät Lontooseen. Tämä lähes sadan metrin korkeuteen kohoava rakennus on valmistunut jo vuonna 1859. Buckinghamin palatsi, eli kuningattaren Lontoon asunto, tulee varmasti heti seuraavana mieleen, joskin sen ulkoasu ei ole niin ikoninen, että kaikki sitä muistaisivat. Harva kuitenkaan Lontooseen matkaa lomareissulle ilman, että käy katsomassa Buckinghamin palatsia.

Muihin Lontoon nähtävyyksiin kuuluvat Trafalgar Square -aukio, Piccadilly Circus ja Tower Bridge -silta. Uusin Lontoon suurista nähtävyyksistä on London Eye -nimen saanut maailmanpyörä. Valmistuessaan vuonna 1999 se oli maailman suurin maailmanpyörä ja ansaitsi nopeasti paikkansa muiden Lontoon suurimpien nähtävyyksien rinnalla.

Praha, Tsekki

Praha on kesällä monien suosikkikohde. Tsekin perinteikäs olutkulttuuri houkuttelee olutharrastajia ja historiallisen kaupungin nähtävyyksissä riittää ihmettelemistä koko matkan ajaksi. Prahan vanhassa kaupungissa on taloja, kirkkoja ja muita rakennuksia, joista vanhimmat on rakennettu 1200-luvulla, eli lähes 800 vuotta sitten. Vanhan kaupungin uudesta kaupungista erottava Powder Tower, eli Prašná brána, oli Prahan alkuperäisiä portteja ja se on rakennettu jo 1400-luvulla. Muita Prahan nähtävyyksiä ovat muun muassa Dancing House, Wenceslas-aukio ja Prahan astronominen kello.

Rooma, Italia

Vaikka Pariisi onkin Euroopan ja maailman ykkönen rakkauden kaupunkia ajateltaessa, niin Rooma ei ole kaukana perässä. Romantiikan nälkäiset matkustavat Roomaan, mutta niin tekevät myös historiasta kiinnostuneet. Kaikki tietävät Rooman valtakunnan ja sen jäljiltä Roomassa on nähtävyyksiä, jonkalaisia ei ole missään muualla. Roomassa voi nähdä Colosseumin, Pantheonin ja Forum Romanumin. Tämän lisäksi Roomasta löytyy museoita ja taidegallerioita kaikkiin makuihin. Unohtamatta italialaista ruokakulttuuria.

Kommentaarid
(Külastatud 59 korda, 1 külastust täna)