Kas Soomes jäävad suveüritused koroona tõttu ära? Järgmised kaks nädalat on otsustavad

Soomes kasvab kiiresti koroonaga nakatumine ja on oht, et suveüritused tuleb seetõttu ära jätta. Kas see juhtub, sõltub kahest järgnevast nädalast.

Koroona uus, varasematest kergemini nakkav Delta variant on tõstatanud Soomes küsimuse, kas ühiskond pannakse uuesti lukku ja suveks tehtud plaanid tuleb ära muuta. Terviseameti terviseohutuse osakonna juhataja Mika Salminen esialgu veel suveks planeeritud pereüritusi ootele panna ei soovita. Kõik selgub aga täpsemalt paari nädala jooksul, vahendab Iltalehti.

Salmineni väitel on Delta varianti esinenud Soomes juba paar kuud. Kohalikud kolded on suudetud lämmatada. Nüüd on tulnud koroona sisse Venemaalt koos jalkaturistidega ja kõik sõltub sellest, kuidas need turistid käituvad.

Peterburis on jätkuvalt suur hulk Soome jalkaturiste. Seal mängud veel jätkuvad ja mõne aja pärast tuleb Venemaalt veel jalkaturiste, ütles Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonna juhtiv peaarst, professor Markku Mäkijärvi. Tema sõnul sõltub nüüd kõik sellest, kuidas suudetakse nakatunud isikud kätte saada.

Mäkijärvi ei soovita samuti kohe veel suveüritusi ära jätta, aga nende korraldamine tuleks läbi mõelda. Väiksemaid üritusi saab korraldada. Kõik oleneb sellest, kuidas inimesed käituvad. Viirus kasutab ära olukordi, kus sel lastakse levida. Tasuta lõunaid ega suve ei ole olemas, ütles Mäkijärvi. Peab lootma paremat ja soomlased on ära teeninud ühe korraliku suve, ütles Mäkijärvi.

https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/8aac1997-73c6-42fc-a28e-8a0c27f1ed4c

Kommentaarid
(Külastatud 659 korda, 1 külastust täna)