KARM: Hiina viis 2020. aasta veebruaris Soomes läbi operatsiooni, millega osteti kokku kõik maskid

Hiina viis 2020. aasta veebruaris maailmas, kaasa arvatud Soome läbi koordineeritud operatsiooni, millega osteti kokku kõik saada olevad näomaskid ja muud kaitsevahendid ning saadeti need Hiinasse.

Tulemus oli see, et kõik apteekide laod olid Soomes tühjaks oestetud ja Soome riik pidi mõni kuu hiljem ostma Hiinast hingehinnaga maske, mis ei kõlvanud kasutada, vahendab Helsingin Sanomat.

Hiina operatsioon Soomes ja mujal maailmas oli oskuslikult koordineeritud, selleks kasutati ära eri riikides elavaid hiinlasi. Soomes osteti tühjaks apteegid Helsingis, Turus, Tamperes, Jyväskyläs, Joensuus ja Oulus ning kaitsevahendid saadeti konteineriga Hiinasse. Soomes elavad hiinlased tegutsesid nagu sõdurid oma kodumaa huvides.

See oli aeg, mil Soomes ei osatud veel koroonat karta, aga Hiinas oli haiguse kohta info olemas. Toona arvati Soomes, et tegemist oli kodanikuaktivismiga, aga hiljem selgus, et sama asi toimus üle terve maailma. See oli Hiinast juhitud operatsioon, et kõik kaitsevahendid maailmast kokku osta.

USA-s on hakatud juba piirama Hiina vahetusüliõpilaste hulka, Soomes veel mitte. Soomes on Hiina tudengeid palju, aga nad ei paista eriti silma. Samuti ei soovi nad midagi rääkida poliitikast. Kõik kiidavad Hiinat ja ei leia, et Hiina oleks muutunud agressiivsemaks. Hiina tudengid toetavad meedia tsensuuri ja ühe partei süsteemi. Tudengite esindajad on kompartei liikmed, aga sellest avalikult ei räägita.

Pärast maskide kokkuostmist Soomes selgus, et operatsiooni juhtinud Helsingi ülikooli keemiateaduskonna dokrorant on ühtlasi tööl Hiina saatkonnas ja tegeleb seal hariduse küsimustega.

Kiina | Suomessa opiskelevat kiinalaiset toteuttivat keväällä 2020 joka puolella Suomea tarkkaan koordinoidun maskioperaation – “Toivon isänmaalleni nopeaa voittoa”

Kiinalaisopiskelijat ovat kahden tulen välissä, kun Kiinan ja lännen välit kiristyvät. Suurin osa vaihto-opiskelijoista kannattaa nykyään Kiinan yksipuoluejärjestelmää. Helmikuussa 2020 Suomen apteekeissa kävi tohina. Kasvomaskeja, suojalaseja ja muita suojavarusteita liikkui kovaa vauhtia tiskien yli. Hetkinen! Helmikuussa? Suomessahan oltiin vasta heräämässä siihen, että korona saattaisi levitä Suomeen asti. Tartuntoja oli todettu yksi.

Kommentaarid
(Külastatud 3,471 korda, 1 külastust täna)