JUBE: Moskvas möllab hull koroona, nakatumiste arv kõrgeim alates pandeemia algusest, kehtestati komandanditund

Venemaa pealinnas Moskvas möllab hull koroonapuhang, kus täna reedel lisandus ühe päevaga 9056 uut nakatumist, mis on suurim number alates pandeemia algusest.

Eelmine tipp oli Moskvas detsembris, aga pärast seda hakkas nakatumiste arv langema. Viimastel päevadel on aga nakatumiste arv kiiresti kasvanud, mis on pannud asjatundjaid arvama, et tegemist on kolmanda lainega, vahendab RT.

Moskva linnapea Sergei Sobjanin tunnistas eile neljapäeval, et olukord on väga hull. Kiire nakatumiste kasv on ootamatu, arvestades, et palju inimesi on koroona vastu vaktsineeritud.

Moskva linnas on taas kehtestatud komandanditund ehk liikumiskeeld pärast kella 23. Sobjanini asetäitja Anastasia Rakova prognoosis käesoleva nädala algul, et kui nii edasi läheb, siis täituvad linna haiglad 2-3 nädalaga.

Koroonapatsientidega tegeleva Moskva Kommunarka haigla juht Denis Protsenko tunnistas, et ta pole veel näinud nii palju koroonapatsiente hingamisaparaatide all.

Vaatamata kõigele on Moskva ametnikud lükanud ümber kuulujutud selle kohta, et linnas kehtestatakse täielik sulg. Sellist sulgu pole Venemaal kusagil olnud alates eelmise aasta algusest.

Esialgu on Moskvas veel nädala võrra pikendatud baaride ja söögikohtade öist tegevuskeeldu. Üle 1000 osalejaga massiüritused on samuti keelatud.

Moskva on ühtlasi esimene linn maailmas, kus on muudetud kohustuslikuks teenindustöötajate nagu hotellitöötajate, transporditöötajate ja muuseumitöötajate vaktsineerimine. Kuigi nii Sobjanin kui Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov on sellise sundvaktsineerimise ümber lükanud, ähvardab trahv neid teenindusettevõtteid, kus on vaktsineeritud alla 60 protsendi töötajatest. Neljapäeval teatasid ametnikud, et inimese võib palka maksmata lahti lasta, kui ta keeldub vaktsiinist.

Sobjanin on ühtlasi plaaninud avada nn koroona-vabad söögikohad, kus saavad ööpäevaringselt käia need, kes on vaktsineeritud. Kliendid peavad näitama uksel QR-koodi, mis näitab, et nad on vaktsineeritud.

Moskva nakatumiste arv on palju kõrgem kui teistes Venemaa linnades, kuigi ainult kümnendik venelastest elab Moskvas.  Moskva linnas koos seda ümbritseva piirkonnaga on tuvastatud päevas üle 10 000 nakatumise, samas kui Venemaal kokku oli neid 17 262. Arvestades, et kõik nakatunud ei pöördu tesi tegema, võib arvata, et tegelik nakatumiste arv on palju suurem.

Moscow grapples with record rise in Covid-19 cases, new curfew extended as bosses told they can lay off employees who refuse jab

Russia’s capital has recorded the highest number of coronavirus cases since the start of the pandemic, with 9,056 positive tests in a 24-hour period and a renewed effort by authorities to encourage people to sign up for a vaccine.

Kommentaarid
(Külastatud 729 korda, 1 külastust täna)