Hirmus lugu: Soome jalkaturist ei järginud karantiini, käis baaris ja võis nakatada teisi

Soome ja Venemaa vahelistes Vaalimaa ja Nuijamaa piiriületuskohtades on viimaste päevade jooksul tuvastatud juba 86 koroonaga nakatumist, neist Vaalimaal 72 ja Nuijamaal 14.

Vaalimaal võeti kokku ligi 900 proovi ja kõik tulemused pole veel selgunud. Reisi käigus saadud nakkus ei pruugi piiriületusel veel avalduda, vahendab MTV.

Vaalimaal positiivse koroonaproovi andnutest on enamikus noored mehed, kes elavad Soome lõunaosas. Proovidest on välja tulnud, et nakkus on saadud jalka EM-võistluste käigus.

Kymenlaakso sotsiaal- ja terviseasutus Kymsote rõhutab, et olenemata sellest, kas piiril tehti koroonatest või mitte, on tähtis järgida juhiseid: püsida omaalgatuslikus karantiinis ja minna uuesti testi tegema. Soome sisenemisel tehtav koroonatest ja 72 tunni pärast tehtav järeltest on riiklikus terviseasutuses tasuta.

Kymsote andmetel on teada juhtumeid, kus EM-ilt naasnud turistid pole karantiini järginud. Näiteks üks kohalik Kymenlaakso turist, kellele tehti piiril negatiivne koroonatest, läks kohe baari, sõitis taksoga ja osales ühel avalikul üritusel, enne kui tema teine test oli positiivne. Ta võis oma tegevusega nakatada väga paljusid inimesi.

Kommentaarid
(Külastatud 421 korda, 1 külastust täna)