Helsingis ollakse hädas koroona jälitamisega, kuna nakkusega kokku puutunuid on nii palju

Helsingi linna tervisekeskuste juhtivarst Timo Lukkarinen ütles, et nakatumisi on tuvastatud kümnetes Peterburist tulnud bussides. Helsingis on tuvastatud nakatumine juba enam kui 100 jalgpallituristil ja nende arv muudkui kasvab.

Lukkarinen ütles, et nii nakatunute kui nakkusega kokku puutunute arv on väga suur. Kui varem olid inimeste sotsiaalsed kontaktid vähesed, siis pärast piirangute leevendamist liiguvad inimesed rohkem ringi, vahendab Yle.

See tähendab väga suurt koormust nakkuse jälitajatele. Kui kevadel puutus iga nakatunu kokku 3-4 inimesega, siis nüüd võib neid olla ligi 60.

Omavalitsused on saanud nimekirjad Peterburist busside või väikebussidega tulnud reisijate kohta, selle alusel on hakatud jälitama nakkusega kokku puutunuid. Nimede hulk on väga suur, ütles Lukkarinen.

Jutt käib kümnetest bussidest, kus on tuvastatud nakatumised. Kuivõrd bussid on suured, siis on nakkusega kokku puutunuid väga palju. Lisaks on toimunud festivalid ja muud suveüritused.

Kui eilse seisuga oli tuvastatud Peterburis käinutel ligi 70 nakatumist, siis tänase seisuga on neid juba üle 100. See arv kasvab vastavalt sellele, kuidas piiril ja hiljem Helsingis tehtud testide tulemused selguvad. Osa nakatumisi tuleb välja alles teise testiga.

On hirm, et nakatumiste arv kasvab veelgi, kuna Venemaal on koroona Delta varianti väga palju ja see nakkab kergesti, ütles Lukkarinen.

Helsingis on kasvanud nakatumiste arv eriti kiiresti praeguse jaaninädala lõpus. Täna lisandus üle 60 nakatumise, nädal tagasi 20. juunil oli neid vaid 10. Kahe nädala nakatumiste arv 100 000 elaniku kohta oli Helsingis eile juba üle 50.

Helsingis tahetakse koroona jälitajaid kiiresti juurde värvata. On soov, et inimesed käiksid kolme ööpäeva pärast kordustestil, et välja selgitada need, kes said nakkuse reisi käigus. Oluline on ka see, et kui inimene on olnud koos Peterburis käinuga, siis tuleks hoiduda asjatutest kontaktidest.

Praegu on olukord Lukkarineni väitel väga muserdav, aga on lootus, et see saadakse kontrolli alla. Halb stsenaarium on see, et koroona hakkab uuesti levima, tuleb uus laine ja piirkond läheb uuesti üle ulatusliku leviku faasi. Selline stsenaarium on vägagi reaalne.

Teisipäeval lasti Vaalimaa piiripunktis läbi ligi 800 reisijat, kes ei teinud testi ega läbinud tervisekontrolli. Selline otsus tehti põhjusel, et piiripunkt läks umbe suure reisijate hulga tõttu.

Terviseameti andmetel on Peterburis EM-il käinud tuvastatud üle 120 nakatumise. Terviseamet palub kõigil Peterburis käinud inimestel minna testi tegema.

Helsingin tartunnanjäljitys ruuhkautui Pietarin-matkailijoiden koronatartunnoista – johtajalääkäri: altistuneita jopa 60 yhtä tartunnan saanutta kohden

Helsingin kaupungin terveysasemien johtajalääkärin Timo Lukkarisen mukaan tartuntoja on todettu kymmenissä busseissa, joissa matkustajia on tullut Suomeen. Tartunnan saaneita Pietarin-matkailijoita on Helsingissä jo yli 100, ja määrän odotetaan kasvavan sitä mukaa, kun koronatestejä valmistuu. Helsingin kaupungin tartunnanjäljitys on ruuhkautunut Pietarin-matkailijoiden koronatartuntojen vuoksi. Helsingin kaupungin terveysasemien johtajalääkärin Timo Lukkarisen mukaan sekä tartuntojen että altistuneiden määrä on suuri.

Kommentaarid
(Külastatud 668 korda, 1 külastust täna)