Helsingi jalkaturist on olnud juba üle nädala Peterburis lõksus – jäi haigeks ja ei pääse enam kuhugi

Helsingist Peterburis Soome jalgpallimeeskonnale kaasa elama läinud soomlane Kalle (nimi muudetud) on olnud juba kaheksa päeva lõksus kohalikus Airbnb korteris, kuna ta haigestus reisi ajal koroonasse.

Kalle läks koos sõpradega Venemaale teisipäeval, 15. juunil. Piletid olid ostetud Soome-Vene, Soome-Slovakkia ja Soome-Belgia mängudele, vahendab Yle.

Kalle kaalus pikalt enne minekut, aga kui sõbrad teatasid, et lähevad autoga, siis otsustas kaasa sõita. Bussiga poleks ta olnud nõus minema, kuna oli kindel, et seal on nakatumised.

Kalle käis koos seltskonnaga vaatamas kahte esimest mängu. Võistluste vahepeal käidi linnas ringi. Pühapäeval, 20. juunil aga tundis Kalle end halvasti. Tal oli kraadiklaas kaasas ja palavik muudkui kerkis. Ta lasi teha igaks juhuks testi ja läks ööbimispaika lamama.

Järgmisel hommikul tuli teade, et test oli positiivne. Kalle seltskonna liikmed arvasid, et neil on samuti koroona, mistõttu käisid nad samuti testi tegemas ja otsustasid naasta Soome. Sõbrad arvasid, et koroonat on parem Soomes põdeda.

Sõpru testiti veelkord piiri peal, Soome jõudes läksid nad karantiini. Sõpradel tuvastati samuti koroona. Kalle ise aga jäi Peterburi. Üks tuttav oli öelnud, et ametivõimudel on tema nimi teada, mistõttu ei julgenud ta koos sõpradega Soome sõita.

Positiivne testitulemus oli Kalle jaoks üllatav, kuna kandis reisi ajal korralikult maski. Kalle ei oska öelda, kust koroona külge hakkas.

Kalle sõnul Venemaal eriti koroonast ei hoolita. Maski kannavad vähem kui pooled. Kallele valmistab peavalu võõras keel. Venemaal keegi koroonapatsientidele ei helista. Kõik tuleb endal välja uurida. Reisikindlustuse poolt kinni makstud arst on teda paar korda vaatamas käinud. Kalle tunnistab, et oleks parema meelega põdenud koroonat Soomes. Tal on tekkinud igatsus kodumaa järele.

Ravimeid anti Kallele alles paar päeva tagasi. Tema olukord pole nädalaga hullemaks läinud, aga see pole ka paranenud. Ta on mõelnud, millal saab tagasi Soome. Ta on veidi hirmul, aga on üritanud oma meeleolu üleval hoida.

Kalle väitel on ametivõimud soovitanud tal oodata mõned päevad ilma haigusnähtudeta, enne kui tagasi Soome sõita. Sõbrad on teda aidanud – helistanud ja tellinud toitu. Teised jalkafännid on talle raha korjanud.

Võõral maal ja võõras korteris kulgeb aeg Kalle väitel väga aeglaselt. Ta on tüdinenud Vene televisioonist. Ta on vaadanud telekast jalgpalli ning sirvinud internetis sotsiaalmeediat. Kallele valmistab meelehärmi haigestumine ja ta pole kindel, kas reis end üldse ära tasus. Ta oleks leppinud ka sellega, kui poleks kohapeal mänge näinud. Samas oli ta teadlik reisimisega seotud ohtudest. Ta oli juba pikalt unistanud sellest, et näeb Soome meeskonda mängimas, aga ta ei tea veel, millega see kõik ükskord lõppeb.

Koronaan sairastunut helsinkiläinen kisaturisti on ollut jumissa yli viikon Pietarissa: “Täällä ei hirveästi välitetä koronasta”

Ylen haastattelema mies ei tiedä, milloin hän pääsee takaisin Suomeen. Myös reissussa mukana olleet kaverit ovat sairastuneet koronaan. Helsingistä Pietariin Suomen jalkapallomaajoukkuetta kannattamaan lähtenyt Kalle on ollut jumissa Airbnb-asunnossaan kahdeksan päivää, koska hän sairastui reissun aikana koronaan. Kalle ei esiinny jutussa omalla nimellään, koska kisaturisteihin on kohdistunut paljon vihaa somessa.

Kommentaarid
(Külastatud 926 korda, 1 külastust täna)