Everesti mägironijad levitasid koroona uut ja ohtlikku Nepaali varianti üle maailma, enne kui see Jaapanis avastati

Mount Everesti mägironijad levitasid vaktsiinidele vastupidavat koroona Nepaali varianti üle maailma laiali, enne kui see avastati 13 reisijal, kes olid teel Himaalajast Jaapanisse.

Nepaali variant on sarnane India variandiga, aga sel on rohkem mutatsioone. Nepaali variandil on sarnasusi nii India kui Lõuna-Aafrika variantidega, vahendab Daily Mail.

Nepaali varianti on avastatud veel Ühendkuningriigis, USA-s, Indias ja Portugalis. Teadlaste väitel sisaldab Nepaali variant endas India variandi kõige ohtlikumaid mutatsioone, lisaks on sel sarnasusi Lõuna-Aafrika variandiga, mis peab vastu vaktsiinidele.

Arvatakse, et Nepaal on uue variandi tekkekoht, kuna sel on sarnasused India variandiga ja seda on avastatud inimestel, kes on tulnud Himaalajast. Nepaali variant avastati kõigepealt Jaapani turistidel, kes saabusid Himaalajast. Ligi 100 nakatumist Nepaali mutatsiooniga tuvastati Everesti baaslaagris. Mutatsioon on levinud üle maailma laiali koos mägironijatega.

Nepaali varianti on avastatud ka Portugalis, mistõttu on sajad Portugali sõitnud Briti jalgpallifännid suunatud karantiini. Portugal eemaldati täna Ühendkuningriigi reisimise rohelisest nimekirjast. Portugalis on nakatumiste arv viimastel nädalatel kiiresti kasvanud.

Uue mutatsiooni nimetus on Delta+K417N ja Nepaalis on seni ametlikult tuvastatud vaid üks juhtum, aga Nepaal pole varem eriti silma paistnud viiruse uute variantide tuvastamisega.

Everest climbers may have spread Nepal Covid variant across the world

EXCLUSIVE: Sources said the mutant strain was detected in at least 43 Britons It is closely related to the Indian variant, they said, but has new mutations As many as 13 travellers from Japan have been spotted carrying the new strain A potentially vaccine resistant coronavirus variant that is being linked to Nepal could have been spread by climbers travelling home from Mount Everest, experts say.

Kommentaarid
(Külastatud 922 korda, 1 külastust täna)