5 Helposti vältettävää sijoitusvirhettä

  1. Odota oikeaa aikaa sijoittaa

Jos sijoitus on itsellesi pelottavaa, koskaan ei tunnu olevan oikea aika tehdä sijoitusta. Osakemarkkinat näyttävät aina liian kalliilta tai arvaamattomilta. Ehkä et usko nyt olevan oikea aika, koska sinulla ei ole ylimääräistä rahaa käytettävissäsi.

Yleensä viivyttely on suurin sijoitusvirhe minkä voit tehdä. Kaksikymppisenä sijoitettu dollari vie sinut pidemmälle kuin kolmekymppisenä sijoitettu dollari. Pidempi aika markkinoilla tuottaa enemmän. Jos harjoitat dollarin hinnan keskiarvottamista ja sijoitat vain rahaa, jota et tarvitse seuraavan 5 tai 10 vuoden aikana, lyhytaikaisilla markkinoiden tilanteilla ei ole väliä.

  1. Käy kauppaa usein

Alustat, kuten etoro, tarjoavat halpoja kaupankäyntejä ja on helppo olla välittämättä tiheän kaupankäynnin korkeista hinnoista. Suurin osa ihmisistä, jotka myyvät ja ostavat tiheään tahtiin, pärjäävät huonosti markkinoilla.

Osakkeiden lyhytaikaiset kurssivaihtelut johtuvat usein tunteista eivätkä niinkään osakkeen todellisesta arvosta. Näihin nousuihin ja laskuihin perustuva kaupankäynti on uhkapeliä, ei sijoittamista. Markkinat palkitsevat ne yritykset, jotka ostavat ja pitävät laadukkaita osakkeita pitkällä aikavälillä.

  1. Poimi yksittäisiä osakkeita uutisten perusteella

Kun kuulet voittoisasta osakkeesta televisiosta, olet jo myöhässä. Hyppäämällä mukaan kelkkaan maksat todennäköisesti liian korkeita hintoja, koska suuri hype nostaa hintaa. Tämä ei välttämättä tarkoita, että osake olisi huono sijoitus vain siksi, että kaikki puhuvat siitä. Mutta et todellakaan löydä edullisia tarjouksia sijoittamalla siihen, mihin kaikki muutkin sijoittavat.

  1. Osta osakkeita, koska ne ovat halpoja

Halvat osakkeet ovat halpoja syystäkin. Kaikista halvimmat ovat pienosakkeet, jotka maksavat usein vain pari dollaria tai vähemmän. Hinnat, jotka näyttävät edullisilta, heijastavat yleensä sitä, että liikkeeseenlaskijat ovat joko tuntemattomia tai taloudellisesti vaikeuksissa.

Muista tämä usein siteerattu Warren Buffettin viisaus: “On paljon parempi ostaa hieno yritys reiluun hintaan kuin reilu yritys hienoon hintaan.”

Kannattaa maksaa enemmän sijoittaakseen sellaisten yritysten liikkeeseen laskemiin osakkeisiin, joilla on vankka historia, kilpailuetu ja kasvupotentiaali. Pienosakkeiden ostaminen voi olla edullinen vaihtoehto laadukkaita osakkeita etsiville uusille sijoittajille.

  1. Ota rahasi ulos ennen kuin tilanne pahenee

Kukaan ei ajattele olevansa se, joka ostaa korkealla ja myy sitten paniikissa matalalla. Todellisuudessa näin kuitenkin tapahtuu, koska ihmiset arvioivat huonosti todellisen riskinsietokykynsä.

Jos olet vasta aloittanut sijoittamisen, sinun on ehdottomasti sitouduttava pysymään sijoitettuna laskusuhdanteiden aikana. Vielä parempi on, jos olet valmis hyödyntämään laskusuhdanteen ja sijoittamaan vielä enemmän.

Kommentaarid
(Külastatud 95 korda, 1 külastust täna)