Vedonlyöntikatse kohti jalkapallon EM-kisoja

Jalkapallon EM-kisat ovat ihan nurkan takana, kun mestaruudesta pelataan seuraavan kerran kesä-heinäkuussa 2021. Kisat käydään useassa eri kaupungissa ympäri Eurooppaa ja mukana on yhteensä 24 eri maata. Myös Suomen jalkapallomaajoukkue Huuhkajat on ensimmäistä kertaa ikinä selvittänyt tiensä arvokisoihin. Tiedossa on siis erityisen jännittävät ajat jalkapallon ystäville.

Jalkapallon sanotaan olevan kuningaslaji, ja se on myös urheiluvedonlyönnissä yksi suosituimmista lajeista. EM-kisojen lähestyessä jalkapallovedonlyönti tuleekin varmasti olemaan huipussaan. Täällä on tarjolla lisää tietoa jalkapallon EM-kisoista sekä Euro 2021 bonus. Jos urheiluvedonlyönti kiinnostaa, voi jalkapallo olla sopiva laji aloittaa vedon lyöminen. Toisaalta jalkapallossa on niin monia eri tapoja lyödä vetoa, että ensin kannattanee selvittää, millä kaikilla tavoilla sitä voi tehdä.

Monia eri mahdollisuuksia

Jalkapallossa on satoja eri tapoja lyödä vetoa. Yleisin tapa on lyödä vetoa ottelun lopputuloksesta, eli päättyykö ottelu voittoon, häviöön vai tasapeliin. Kyseessä on nimeltään siis otteluveto tai pitkäveto, jota voidaan kutsua myös 1X2-vedoksi. Tämä nimi tulee siitä, että panostetaan joko kotijoukkueen voitolle (1), tasapelille (X) tai vierasjoukkueen voitolle (2). Toinen yleinen vedonlyöntimuoto on tuplamahdollisuus, jossa vetoa lyödään kahdesta eri lopputuloksesta samassa ottelussa. Vetoa voi lyödä siis yhtä aikaa sekä voitosta että tasapelistä. Näin tehtäessä vedonlyönnissä on pienempi riski.

Tulosvedossa tehdään veikkaus ottelun lopputuloksesta eli siitä, kuinka monta maalia joukkueet tekevät yhteensä. Yli/ali-vedoissa tai toiselta nimeltään totals-vedoissa veikataan sitä, että tehdäänkö ottelussa yhteensä yli vai alle tietyn maalimäärän. Tasoitusvedot ovat niin ikään suosittuja, ja niissä on kyse ottelun lähtökohtien tasoittamisesta. Tasoitusvedoista on olemassa sekä eurooppalainen että aasialainen versio.

Vetoa voi lyödä myös yksittäisten pelaajin puolesta, esimerkiksi siitä, kuka on ottelun paras maalintekijä, tai vaikka siitä, kuinka monta kulmapotkua tehdään tai korttia annetaan. Vedonlyöntimahdollisuuksia jalkapallossa on siis vaikka kuinka paljon. Niitä on hyvä käydä läpi tarkemmin ennen ensimmäisen vedon tekemistä. Vetoa ei koskaan kannata lyödä ennen tarkemman taustatutkimuksen tekemistä.

Vedonlyönti reaaliajassa

Jalkapallossa vetoa voi tietenkin lyödä ennen ottelua, mutta myös live-vedonlyönti on mahdollista. Ottelun aikana voi tapahtua mitä vain, ja live-vedonlyönnissä voikin muuttaa mieltään ja tehdä halutessaan uusia, erilaisia vetoja. Näin jännitys pysyy varmasti mukana koko ottelun ajan, ja todennäköisesti myös kasvaa. Voittamisen tai sääntöjen osalta ennen ottelua tai sen aikana tehdyissä vedoissa ei ole eroa, mutta kertoimet voivat olla hyvinkin erilaisia. Live-vedonlyönnissä on tarjolla ajankohtaiset kertoimet eli toisin sanoen ne päivittyvät koko ajan sen mukaan, mitä ottelussa tapahtuu.

Jalkapallon EM-kisoissa riittää varmasti mielenkiintoisia tilanteita ja useita vedonlyöntimahdollisuuksia niin livenä kuin ennen ottelun alkua. Kisat ovat kansainvälisesti yksi suurimmista vedonlyöntikohteista, ja tulevat varmasti olemaan suuressa suosiossa myös Suomessa. Onhan Suomi tosiaan ensimmäistä kertaa mukana jalkapallon EM-kisoissa.

Kommentaarid
(Külastatud 99 korda, 1 külastust täna)