Uuring: Põlissoomlased on jätkuvalt Soome populaarseim erakond

Väljaande Helsingin Sanomat tellitud arvamusuuringu kohaselt on Põlissoomlaste erakond jätkuvalt Soome populaarseim erakond.

Maikuus oli opositsioonierakonna Põlissoomlaste toetus jätkuvalt 21,6 protsenti. Valitsuspartei sotside toetus aga langes 0,7 protsendipunkti võrra 19,0 protsendini.

Teise opositsioonierakonna koonderakonna Kokoomus toetus kerkis 0,8 protsendipunkti võrra 17,0 protsendini. Keskerakonna toetus langes 0,3 protsendipunkti võrra 11,1 protsendini. Roheliste toetus jäi 10,0 protsendi peale ja vasakpoolsete toetus kerkis 0,3 protsendipunkti võrra 8,1 protsendini.

Suurima kukkumise on teinud alates aasta algusest sotside erakond, kukkumine on olnud 2 protsendipunkti. Valitsusparteide toetus kokku on 52,6 protsenti.

Uuringu viis läbi Kantar TNS perioodil 12. aprill–7. mai. Kokku küsitleti telefoni teel 2456 inimest. Veamarginaal on 2,1 protsendipunkti mõlemas suunas.

HS-gallup | Perussuomalaiset yhä suosituin puolue: “Lähtökohdat kuntavaalimenestykselle ovat ehkä puolueen historian parhaat”

“Kokoomus on ollut aika paljon julkisuudessa ja sillä on ollut hetkensä, jotka ovat voineet herätellä ja piristää sen kannattajakuntaa”, arvioi Kantar TNS:n tutkimusjohtaja Sakari Nurmela. Oppositiopuolue kokoomukselle HS:n tuorein eli toukokuun kannatusmittaus näyttää pientä nousua ja pääministeripuolue Sdp:lle vastaavasti liki saman suuruista eli vajaan prosenttiyksikön verran laskua kansansuosiossa.

Kommentaarid
(Külastatud 247 korda, 1 külastust täna)