Tänavune Pori Jazz jääb ära, asemele tuleb kontsertide sari

Pori Jazz andis teada, et traditsiooniline džässifestival jääb tänavusel, 2021. aastal seoses ebakindla koroona olukorraga ära.

Pori Jazzi korraldajad korraldavad aga suvel kontsertide sarja, mille käigus toimub 15-17. juulil muusikaüritus ”Pori Jazz soi taas” (tõlkes: Pori Jazz kõlab jälle).

Festival Pori Jazz pidi algselt toimuma Poris Kirjurinluotos tänavu 9.–17. juulil. Praegu on aga veel väga vähe teada suviste avalike ürituste korraldamise võimaluste kohta, mistõttu pole 9 päeva kestvat ja sadade tuhandete pealtvaatajatega sündmust võimalik korraldada, vahendab MTV.

Pori Jazzi on alates 1966. aastast korraldanud sõltumatu ühendus Pori Jazz 66 ry, millele festivali teist aastat ärajätmine põhjustab majanduslikku kahju. Nüüd loodetakse, et festivalile juba pääsme ostnud inimesed ei tõtta neid tagasi müüma, vaid hoiavad neid 2022. aasta festivali tarbeks. Järgmise aasta peakontserdid toimuvad vahemikus 14–16 juuli.

Pori Jazzile soetatud pääsmed kehtivad 2022. aasta festivalil. See käib nii 2020. aastal kui tänavusel 2021. aastal soetatud pääsmete kohta. Kõiki varem pileti ostnuid ootab festivali korraldajatelt järgmisel aastal väike üllatus.

Pori Jazz on asunud juba korraldama tänavusel aastal üles astuma pidanud esinejate kontserdite edasilükkamist järgmisse aastasse. Eesmärk on võimalik suur hulk tänavu esinema pidanud artistidest saada lavale 2022. aastal.

Kuigi festival jääb ära, korraldab Pori Jazz suvel terve rea kontserte. 15-17. juulil toimub muusikaüritus ”Pori Jazz soi taas”, kus astuvad teiste seas üles Verneri Pohjola QuartetPepe Willberg & Jukka Eskola Statement. Kontserditele müüakse piiratud arv pääsmeid. Praegu pole aga veel täpselt teada, kui palju publikut kuulama lubatakse, see sõltub koroona olukorrast. Kontserdid korraldatakse kõiki reegleid järgides.

Kommentaarid
(Külastatud 133 korda, 1 külastust täna)