Soomes vahetusid ministrid

Täna neljapäeval, 27. mail vabastas vabariigi president riigiteaduste magistri Matti Vanhaneni tema palvel valitsuse koosseisust ja rahandusministri kohalt. Samal ajal nimetas president rahandusministri ametisse teadus- ja kultuuriministri Annika Saarikko ning nimetas valitsuse liikmeks ning teadus- ja kultuuriministri ametisse juristi, õigusteaduste magistri ja parlamendi liikme Antti Kurvineni.

Pärast vastuvõttu presidendi juures otsustas valitsus istungil muudatused ministrite tööjaotuses ja asendamises ning ministrite komisjonide ja töörühmade koosseisus. Minister Kurvinen andis ametivande.

Saarikko jätkab asepeaministrina. Ta töötab välis- ja julgeolekupoliitika, ELi ja majanduspoliitika ministrite komisjonis ning rahanduskomisjonis. Lisaks on ta Soome säästva kasvu ministrite töörühma esimees, tööhõive edendamise ministrite töörühma ning sotsiaal- ja tervishoiureformi ministrite töörühma liige.

Kurvinen on laste- ja noorsoopoliitika ministrite töörühma esimees ning teadmiste, hariduse ja innovatsiooni ministrite töörühma, õigusriigi ja sisejulgeoleku arendamise ministrite töörühma ning sotsiaalkindlustusreformi ministrite järelevalve töörühma liige.

Samal ajal nimetas valitsus ametisse riigisekretärid. Rahandusministri riigisekretärina jätkab riigiteaduste kandidaat Maria Kaisa Aula ning teadus- ja kultuuriministri riigisekretärina sotsiaalteaduste magister Tuomo Puumala. Riigiteaduste magister Anna-Mari Vimpari jätkab keskerakonna ministrite komisjoni riigisekretärina.

Kommentaarid
(Külastatud 582 korda, 1 külastust täna)