Soomes on koroonaga nakatumiste langus peatunud ja see on halb märk

Soomes on koroonaga nakatumiste langus peatunud. Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonna peaarst Markku Mäkijärvi ütles, et see on halb märk eelolevat suve arvestades.

Mäkijärvi sõnul on murettekitav, et senine nakatumiste arvu langus peatus mõned päevad tagasi. Positiivsete koroonatestide osakaal kõigi proovide hulgas on praegu 1,6 protsenti ja see number on tõusmas. See teeb Mäkijärvi sõnul murelikuks, vahendab MTV.

Mäkijärvi sõnul võivad need märgid tähendada seda, et suvel ei saa planeeritud mahus piiranguid leevendada. Aasta tagasi suudeti nii piirangute kui eriolukorraga epideemia peaaegu seljatada ja seetõttu mindi suvele vastu heas seisus. Nüüd aga minnakse suvele vastu küllalt kõrge taseme juures. See tähendab, et liikumine ja reisimine võivad nakatumiste arvu taas üles viia.

Mäkijärvi sõnul on inimesed soojade ilmadega hakanud piiranguid unustama. Kui sulg lõppes, ilm soojenes ja päike välja tuli, siis hakkasid inimesed arvama, et haigus on seljatatud tänu vaktsiinidele ja muule. Seetõttu ei peeta enam piirangutest kinni nagu varem. Samuti on üha vähem näha näomaske. See on samuti märk suhtumisest.

Volbri ajal tekkis Mäkijärvi sõnul mitmeid suuremaid ja väiksemaid nakatumiste koldeid. Numbrid pole suured, aga kahjuks hakkas nakatumiste arv kasvama.

Kommentaarid
(Külastatud 1,812 korda, 1 külastust täna)