Soomes elav eestlanna jäädvustab soomepoiste lugusid

Taimi Komulainen elab Põhja-Soomes Kuhmo linnas, mitte kaugel idapiiriist. Väike-Maarjas sündinud ja Rakveres töötanud naine abiellus soomlasega 31 aastat tagasi, kolis siis kaugele põhjamaale, kasvatas üles kolm last ning töötab nüüd politseiametnikuna.

Oma kodu rajades avastas noor abielupaar vanast majast paki raamatuid ja kirju, mille omanikuks oli pärast II maailmasõda samas kohas elanud soomepoiss Heino Soosalu, kes oli samuti pärit Rakverest. Oma majakrundilt leitud Soosalu dokumendid ja noorte huvi kunagiste sõjasündmuste vastu ärgitasid Taimi Komulainenit midagi ette võtma, et anda au eesti meestele, kes soomepoistena võitlesid „Soome vabaduse ja Eesti au eest”, vahendab Postimees.

Kommentaarid
(Külastatud 654 korda, 1 külastust täna)