Soome valitsus suurendab koduste majapidamiskulude maksudest mahaarvamisi, see võimaldab tellida rohkem kodukoristust

Soome valitsus otsustas suurendada koduste majapidamiskulude maksudest mahaarvamisi, mis võimaldab tellida rohkem kodukoristust.

Esialgu kestab eksperiment kaks aastat ja selle jooksul on koduste hooldus- ja koristustööde mahaarvamise maksimaalne määr senise 2250 euro asemel 3500 eurot. Tööde hüvitamise protsent kasvab 40 protsendilt 60 protsendini tellitud tööde summalt, vahendab Helsingin Sanomat.

Sellega naastakse aastasse 2009, mil protsent tõsteti samuti 60 peale. Hüvitise määr oleks aga muudatuse kohaselt rekordkõrge.

Koduste majapidamistööde hulka kuulub näiteks koristus, abistamine, hooldus ning laste- ja vanuritehoid. Selle hulka ei kuulu remondi- ja renoveerimistööd.

Uus süsteem tähendab, et kui tellida koju koristust 3000 euro eest aastas, saab sellest maksudest maha arvata 1700 eurot. Seda on 600 euro võrra enam kui praegu. Koduste majapidamistööde mahaarvamise summa läheb maha otse maksudest, mitte maksustatavast tulust nagu see on tulu teenimisega seotud kulude või töölesõidu kulude puhul.

Valitsus teeb lõpliku otsuse asja kohta tänavuse, 2021. aasta sügisel.

Kotitalousvähennys | Hallituksen kaavailema kokeilu nostaisi esimerkiksi siivouksen kotitalousvähennystä tuntuvasti – kokeile, paljonko säästäisit

Hallituksen suunnitellut muutokset kotitalousvähennyksiin merkitsisivät tuntuvaa säästöä esimerkiksi kodin siivousta tilaavalle. Hallitus linjasi huhtikuun puoliväliriihessä muutoksista kotitalousvähennyksiin. Suunnitelmissa on kaksi isompaa kokonaisuutta: tukea öljylämmityksestä luopumiseen sekä korotuksia hoiva- ja hoitotyön kotitalousvähennyksiin. Hallitus päättää kokonaisuudesta syksyllä. Ensimmäinen muutos olisi kaksivuotinen kokeilu, jossa kotitalousvähennyksen kotitaloustyön sekä hoiva- ja hoitotyön enimmäismäärää korotettaisiin merkittävästi.

Kommentaarid
(Külastatud 1,088 korda, 1 külastust täna)