Soome saab Euroopa Liidult toetust Finnairist koondatud töötajatele uue töö leidmiseks

Soome riik taotles detsembrikuus Euroopa globaliseerumisfondist (EGF) toetust lennufirmas Finnair toimunud koondamiste tõttu .

  • Täna saime Euroopa Komisjonilt teavet, et saame toetust, mida taotlesime. EGFi toetus võimaldab kohandatud teenuseid pakkuda ka neile, kes ühel või teisel põhjusel ei ole esimeste seas tööd lednud, ütleb tööminister Tuula Haatainen.

Soome esitas taotluse Euroopa Komisjonile 30.12.2020. Taotlus puudutab kokku umbes 500 inimest, kes on Finnairis või seotud ettevõtetes töö kaotanud. Rahastamist otsitakse teenustele, mis soodustavad uuesti tööle asumist. Projekti kogueelarve on hinnanguliselt umbes kolm miljonit eurot, millest 40 protsenti on riiklikult rahastatud. Tegevuspiirkond on Uusimaa.

Euroopa Parlament ja Nõukogu peavad Komisjoni ettepanekuid veel heaks kiitma.

Kommentaarid
(Külastatud 75 korda, 1 külastust täna)