Soome ministeerium peab vajalikuks riiki sisenejatele teise koroonatesti tegemist

Soome sotsiaal- ja terviseministeerium edastas juhised kohalikele ametiasutustele, et riiki sisenejatele saaks tehtud teine koroonatest 72 tundi peale tulekut.

Sotsiaal- ja terviseministeerium on teinud piirkondlikele haldusasutustele, omavalitsustele ja omavalitsusliitudele ning Ahvenamaa omavalitsusele ülesandeks sotsiaal- ja tervishoiuteenuste alal võidelda COVID-19 nakkuste vastu piiriületusel, kui sise- ja välispiiri tingimused muutuvad. Piiriületuse tervisekaitsemeetmetel on Soomes koroonaepideemia vastu võitlemisel oluline roll.

Nakkushaiguste seaduse kohaselt vastutavad omavalitsused nakkushaiguste tõrje eest oma piirkonnas. Ravipiirkondade asutused toetavad omavalitsusi selles töös. Piirkondlikud valitsusasutused koordineerivad ja jälgivad nakkushaiguste tõrjet oma piirkonnas.

Sotsiaal- ja terviseministeerium valmistab praegu ette nakkushaiguste seaduse muudatust, mille eesmärk on veelgi parandada piiriületuse terviseohutust. Eelnõu on kooskõlastusringil kuni 31. maini. Senine lähenemisviis tuleb säilitada ja seda tuleb arendada kuni uute õigusaktide tulekuni.

Kõigist 18. nädalal Soomes tuvastatud uutest juhtumitest oli välismaal saadud 7,3 protsenti. Nendest nakatumistest tingitud järelnakatumised moodustasid 1,7 protsenti kõigist nakatumistest.

Piirkonnad peaks valmistuma Soome saabuvate reisijate arvu kasvuks

Piirkondlikud valitsusasutused, omavalitsused ning omavalitsuste tervishoiuasutused peavad olema valmis selleks, et isegi mõõdukas piiriületuse hõlbustamine suurendab piiriületajate arvu. Seetõttu peab piiriületus olema võimalikult sujuv.

Tervisekaitsemeetmed on riiki sisenemisel suunatud peamiselt isikutele, kellel ei ole kaasas COVID-19 tõendeid. Isikud, kes on läbinud eelneva testi või teevad seda kohe pärast piiri ületamist, tuleb suunata uuele testile alates 72 tunnist pärast riiki sisenemist.

Piirkondlikud ametiasutused peavad hindama, kas kohustuslik tervisekontroll on vajalik isikutele, kellel on kaasas COVID-19 tõend.

Teine test vähendab oluliselt nakatumise ohtu

Sotsiaal- ja terviseministeerium rõhutab, et piirkondlikud valitsusasutused, omavalitsused ning omavalitsuste tervishoiuasutused peavad kasutama seadusandlikke vahendeid ja tagama, et Soome saabuvad isikud suunatakse teisele koroonatestile alates 72 tunnist pärast saabumist.

Oluline on tagada, et teine ​​test saaks tehtud. Seda saab teha registreerides riiki sisenevate isikute andmed, kes peaksid teise testi tegema. Vajaduse korral edastatakse teave elukohajärgsele nakkushaiguste tõrje eest vastutavale asutusele.

Kommentaarid
(Külastatud 1,603 korda, 1 külastust täna)