Soome lõunaosas on liikvel palju kaitseväe sõidukeid – käimas on suurim sõjaline õppus

Soome kaitseväe peamise õppuse Ritva 21 lõunapoolne piirkondlik osa on nähtav ka liikluses, kui sõidukikolonnid liiguvad harjutusväljakutele.

Õppusel osalevad sõidukid on kaitseväe info kohaselt alates pühapäeva õhtust liikumises Soome lääne- ja lõunaosas.

Pühapäeva õhtul ja esmaspäeval liiguvad üksused Säkyläst järk-järgult lõuna poole marsruudil Säkylä – Aura – Salo – Kisko – Lohja ja Säkylä – Virttaa – Loimaa – Somero – Kiikala.

Esmaspäeva jooksul sõidavad Säkyläst Lohja piirkonda kokku umbes 600 sõidukit, peamiselt kasutatakse väiksemaid teid Loimaa – Somero piirkonnas. Sõidukid liiguvad väiksemates gruppides, tavaliselt vähem kui viie sõiduki kolonnides. Nädala esimesel poolel liiguvad sõidukid 25. maanteel Lohja piirkonnast edasi Hanko suunas.

Õppus Ritva 21 on ühtlasi mereväe iga-aastane peamine sõjaline õppus ja selles osalevad kõik mereväe üksused. Õppus hõlmab ka olulisi üksusi nii riiklikest maavägedest kui ka õhujõududest, Soome kaitseväe logistikaosakonnast, riigikaitsekolledžist ja Soome piirivalvest. Õppusest võtab osa umbes 6000 inimest, kellest umbes 700 on reservväelased.

Kommentaarid
(Külastatud 440 korda, 1 külastust täna)