Soome kooliõpetaja ütles õpilastele, et on maskide ja Bill Gates’i vastane – sai noomida

Põhja-Karjalas ütles kooliõpetaja õpilastele, et suhtub kriitiliselt maskidesse, koroonasse, vaktsiinidesse ja Bill Gates’i. Õpetaja rääkis, et Soomes valitseb tsensuur ja silmakirjalik üksmeel.

Õpeteja jutt oli kuuldav kooliraadios. Kooli direktor ütles selle peale, et õpetaja jutt ei läinud kokku koolis kehtivate põhimõtetega, vahendab Yle.

Õpetaja kommenteeris asja nii, et tema koolipäeva sissejuhatavas sõnavõtus oli juttu kriitilisusest üldiselt ja see polnud teaduse vastane. Õpetaja märkis, et teadus on vaid tööriist, mida võib kasutada nii hästi kui ka halvasti.

See, et õpetaja ise on koroona ja maskide suhtes kriitiline, oli kuulajate enda tõlgendus, kuna ta oli rääkinud kolmandas isikus.

Kooli direktor ütles, et koolis peab arendama kriitilist mõtlemist, aga antud asjas seda polnud. Antud juhul on küsimus inimeste tervises ja kooli ülesanne on järgida ametivõimude soovitusi.

Õpetaja oli oma jutus rääkinud sellest, kuidas kollektiivse mõtlemisega on keskkond muutumas vangilaagri sarnaseks, mida võib juba märgata, kui on julgust mask eest võtta ja ümberringi vaadata. Hea näide on vaktsiinipass. Õpetaja arvates on Soome muutumas politseiriigiks.

Õpetaja jääb politseiriigi osas oma sõnade juurde, selles osas on näideteks Helsingi kesklinnas ja Iisalmis (eestlannaga – toim.) toimunu.

Soome koolide valitsuse juht Matti Lahtinen ütles, et kriitilist mõtlemist tuleb sallida, aga teaduse vastu ei tohi minna. Õpetajal on oma ametikohustused ja õppekava, samuti on kogu koolipäev õpetaja jaoks tööaeg, mil peab reegleid järgima. Õpetaja võib sõna- ja arvamusvabadust harrastada omal vabal ajal.

Opettaja piti koulussa salaliittoteorioita tihkuvan päivänavauksen – kertoi olevansa “maski-, korona-, hallitus- ja Bill Gates -kriittinen”

Pohjois-Karjalassa opettaja piti yläkoululaisille päivänavauksen, jossa oli runsaasti korona- ja rokotekriittisiä sävyjä. Rehtorin mukaan sisältö oli vastoin koulun periaatteita. Opetushallituksen mukaan koulussa ei saa jakaa tieteen vastaisuutta. Vappuaaton aamunavaus pohjoiskarjalaisella koululla hätkäytti yläkoulun oppilaita sisällöllään. Opettajan päivänavaus sisälsi jo alussa litanian erilaisia kriittisten ryhmiä, joihin hän sanoi kuuluvansa.

Kommentaarid
(Külastatud 844 korda, 1 külastust täna)