Soome asjatundja: koroona pandeemia jätkub veel pikka aega – raske prognoosida, kui mitu aastat

Soome sotsiaal- ja terviseministeeriumi osakonnajuhataja, arstiteaduste doktor Taneli Puumalanen ütles, et koroona pandeemia jätkub veel pikka aega, seda vaatamata vaktsineerimistele.

Soome on võtnud eesmärgiks vaktsineerida erakad inimesed ära juulikuu lõpuks. Koroona pandeemia aga kestab veel pikka aega peale seda, kui jõukad riigid on oma inimesed ära vaktsineerinud, vahendab MTV.

Kuigi mõnedes riikides on vaktsineerimisega kaugele jõutud, on Aafrikas riike, kus on vaktsineerimised alles algusjärgus või pole veel alustatudki. See suurendab ohtu ja on tõenäoline, et pandeemia kestab veel pikalt peale seda, kui jõukates riikides on inimesed ära vaktsineeritud. Kui mitu aastat veel kulub on raske prognoosida, aga valmis peab olema selleks, et pandeemia kestab palju kauem kui algul loodeti.

Puumalainen ütles vaktsiinide mõju mutatsioonidele kommenteerides, et kui tulevad viiruse uued mutatsioonid, siis tuleb inimesi uuesti vaktsineerida. Võib juhtuda, et seda tuleb teha igal aastal, nagu see on gripiga.

Kommentaarid
(Külastatud 1,080 korda, 1 külastust täna)