Skandaal Soomes: peaminister Marini toitu on kinni makstud 850 euro eest kuus

Soomes puhkes skandaal, kui sai teatavaks, et riigi poolt on peaminister Marini hommikusööki tema ametiresidentsis kinni makstud.

Marin ütles, et lisaks hommikusöögile on kinni makstud ka muid külmasid roogasid. Summa on suurem kui varem arvataud – 300 euro asemel 850 eurot kuus, vahendab Yle.

Marini abilise Elisa Gebhardi sõnul on kulud kokku 850 eurot kuus, kui sisse arvata hommikusöök ja külmad road. Summa kasvas, kuna varem oli arvestatud vaid hommikusöögiga.

Asjast kirjutas varem Iltalehti, mille ajakirjanik küsis Marinilt sotsiaalmeedia kaudu otse, kas riigi poolt on kinni makstud ka muid toite peale hommikusöögi. Marin vastas, et kinni on makstud külmasid roogasid ja ta võib selle kohta esitada aruande.

Peaministri toidu kinnimaksmine tuleneb valitsuse büroo juhistest peaministri Kesäranta ametiresidentsis pakutavate teenuste kohta. Juhistes on öeldud, et Kesäranta residentsis makstakse kinni toitlustamise kulud mõistlikus ulatuses.

Juhiste järgi on peaministril võimalik tellida külmasid roogasid ja hommikusööki, mida saab ise soojendada. Nädalavahetuse toit toimetatakse kohale reedel. Juhist on uuendatud 2019. aasta juunikuus.

Peaminister on andnud teada, et on nõus kinni makstud toidu kulud hüvitama, aga enne peab maksuametiga konsulteerima, kas lisaks tuleb maksta toiduga seotud erisoodustusmaksu. Peaministri hommikusöögi kulude kinnimaksmist uurib Helsingi politsei. Uurimine puudutab ametnike tegevust, see pole otseselt peaministriga seotud.

Iltalehti: Marinin ateriaetu onkin ollut noin 850 euroa kuussa

Iltalehti kysyi pääministeri Sanna Marinilta onko kohutulla aamiaisedulla ostettu muutakin kuin aamupalaa. Marin vastasi, että rahoilla on hankittu myös kylmänä toimitettuja aterioita. Iltalehti kertoo (siirryt toiseen palveluun) , että pääministeri Sanna Marinin (sd.) kohuttu aamiaisetu onkin paljon suurempi kuin on aiemmin arveltu. IL:n mukaan summa ei olekaan 300 euroa kuussa vaan 850 euroa.

Kommentaarid
(Külastatud 554 korda, 1 külastust täna)