Raport: koroona pandeemiat oleks saanud ära hoida, kui riigijuhid poleks jäänud jokutama

Üle maailma levinud koroona pandeemiat oleks saanud ära hoida, kui Maailma terviseorganisatsioon WHO oleks andnud hoiatuse varem välja ja riigijuhid poleks jäänud jokutama hoiatustele reageerimisega, selgub maailma juhtivate epidemioloogide täna avaldatud raportist.

Koroonaga on üle maailma nakatunud ligi 160 miljonit inimest pärast seda kui viirus 2019. aasta sügisel Hiinas Wuhanis levima hakkas, koroonaga seotud surmajuhtumeid on registreeritud 3,3 miljonit, vahendab Daily Mail.

Asi poleks nii hull, kui WHO oleks andnud hoiatuse varem ning riigijuhid oleks reageerinud kiiresti teadlaste poolt välja toodud ohtudele – nii lihtne see ongi, väidab raport.

Selleks, et üleilmsele pandeemiale lõpp teha, peavad jõukad riigid varustama vaesemaid vähemalt 1 miljardi vaktsiiniga käesoleva, 2021. aasta septembriks. Lisaks on vaja veel 2 miljardit vaktsiinidoosi 2022. aasta lõpuks.

Raportis süüdistatakse ka WHO-d liiga aeglases reageerimises. WHO tugines omakord Hiina infole, mille järgi ei kujutanud koroona endast mingit suuremat ohtu. Hiinal lasid end ära petta maailma juhtivate riikide juhid.

Raporti tellisid WHO liikmesriigid eelmise, 2020. aasta maikuus.

Kommentaarid
(Külastatud 529 korda, 1 külastust täna)