Ootamatu areng: Portugali randades võib maskita oleku eest 100 eurot trahvi saada

Portugalis kehtestati keskkonnaministeeriumi korraldus, mille alusel võib saada ohutusnõuete eiramisel randades 100 eurot trahvi. Maskikandmist randades kontrollib merepolitsei.

Maski peavad kandma ka need, kes tahavad rannaliival sporti teha, see on jalgpalli mängida või joosta. Trahvi suurus on 50-100 eurot, vahendab Diário de Notícias.

Juriidiliste isikute puhul on trahvisumma veelgi suurem, 500-1000 eurot. Trahvida võivad saada näiteks ranna söögikohad, mis ei järgi ohutusnõudeid. Rannas tegutsevate ettevõtete töötajad peavad maski kandma kogu aeg.

Trahvinõuded kehtestati rannahooajaks, mis Portugalis algab tänasest, 15. maist ja kestab kuni 15. oktoobrini.

Uus kord on suur muutus võrreldes eelmise aastaga, mil ametivõimud informeerisid inimesi trahvi tegemise asemel.

Võrreldes eelmise aastaga on muudetud ka randade valgusfoori süsteemi. Roheline värv tähendab nüüd ranna täituvust kuni 50 protsenti, kollane värv 50-90 protsenti ja punane värv üle 90 protsendi. Nii nagu mujal, tuleb ka randades teiste inimestega distantsi hoida.

Portugalis oli koroonaga nakatumine väga kõrge aasta algul, ligi 1500 nakatumist 100 000 elaniku kohta 14 päeva jooksul, siis suudeti see karmide piirangutega tuua väga madalale, 50 nakatumise peale 100 000 elaniku kohta 14 päeva jooksul, ja nüüd nähakse vaeva, et seda madalat taset hoida.

Võrdluseks, Eestis on nakatumiste tase 300 ringis ja Soomes 50 ringis.

Época balnear entre sábado e 15 de outubro com coimas entre 50 e 1000 euros

A época balnear deste ano pode decorrer entre este sábado e 15 de outubro em Portugal continental, disse esta sexta-feira fonte do Ministério do Ambiente, confirmando coimas entre 50 e 1000 euros no caso de incumprimento das regras sanitárias.

Kommentaarid
(Külastatud 406 korda, 1 külastust täna)