Nämä Suomen nuoret kiekkotähdet ovat kovassa nosteessa

Mikäli viime vuosien näyttöjä tutkii tarkemmin, näyttää suomalaisen jääkiekkoilun tulevaisuus hyvinkin kirkkaalta. Tämänvuotisten MM-kisojen leijonarivistöstä löytyy poikkeuksellisen nuorta osaamista, sillä joukkueessa on kaikkiaan 14 ensikertalaista tavoittelemassa menestystä. Odotukset tulevien vuosien jääkiekkoturnauksissa ovat epäilemättä korkealla, sillä suomalaiset ovat jo alkaneet tottua kansainväliseen kiekkomenestykseen, jonka myötä jokaisessa turnauksessa odotetaan vähintäänkin mitalia kotiinviemiseksi.

Jääkiekon MM-kisat kuuluvat niin suomalaisten kiinnostuksen kuin vedonlyöntivihjeiden näkökulmasta yhteen vuoden tärkeimmistä urheilutapahtumista. Jääkiekon MM kisat vedonlyönti käykin jo kuumana, jonka lisäksi k​​​​isastudiossa ja kotikatsomoissa on kisojen alla pohdittu nuorten jääkiekkoilijoiden paineensietokykyä, mutta ainakin tähän asti joukkueen rivit ovat pitäneet pakkansa verrattain hyvin kasassa joitain pieniä lipsahduksia lukuun ottamatta. Innokkaimmat fanit voivat lyödä vetoa esimerkiksi voittajasta, pistepörssin voittajasta tai pelaajista tähdistökentällisessä.

Tulevaisuuden toivot

Suomi on perinteikäs jääkiekkoilumaa, joka heijastuu lahjakkaiden pelaajien erittäin suureen lukumäärään maan väkilukuun suhteutettuna. Kanadan Edmontonissa vuodenvaihteessa pidetyissä alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa nähtiin lukemattomia taidonnäytteitä myös suomalaispelaajien toimesta ja niillä saavutettiinkin turnauksessa MM-pronssia. Suomesta löytyy kymmeniä erittäin lupaavia nuoria kiekkoilijoita. Heistä esitellään seuraavaksi muutama erityisen mielenkiintoinen pelaaja, joista tullaan kuulemaan varmasti vielä jatkossakin.

Anton Lundell

Vuonna 2001 syntynyt Anton Lundell tuli monelle penkkiurheilijalle tutuksi viimeisimmissä U20-peleissä kapteenin roolissa. Lisäksi hänet valittiin U20-maajoukkueen parhaaksi pelaajaksi, joka on yksi hänen merkittävimmistä tähänastisista saavutuksista. Tällä hetkellä Lundell pelaa HIFK:in riveissä keskushyökkääjänä, mutta lisäksi mies herättää kiinnostusta NHL:ssä — Lundell oli ensimmäisellä kierroksella Florida Panthersin 12. pelaajavaraus. Hän loistaa kentällä erityisesti mainion pelisilmänsä vuoksi, joka näkyy erinomaisten maalipaikkojen järjestämisessä niin hänelle itselleen kuin joukkuetovereillekin. Lundell on osoittanut lisäksi sopivuutensa kapteenin rooliin luontaisen johtamiskykynsä ja luotettavuutensa ansiosta.

Roni Hirvonen

Leijonajunioreiden taitavimpiin hyökkääjiin lukeutuva Roni Hirvonen on vuonna 2002 syntynyt jääkiekkoilija, josta moni on povannut yhtä Suomen suurimmista tulevaisuuden nimistä. Espoon Bluesista alun perin ponnistanut Hirvonen pelaa tätä nykyä HIFK:ssä, mutta seura saattaa hyvinkin vaihtua tulevaisuudessa rapakon toiselle puolelle, sillä NHL:n varaustilaisuudessa hänet varattiin 59. pelaajana Kanadaan Toronto Maple Leafsiin. Hirvosen vahvuuksia ovat etenkin luistelu ja yleinen monipuolisuus kenttäpelaamisessa, jonka myötä hän suoriutuu hyvin vaihtelevissa ja yllättävissäkin tilanteissa.

Unsplash

Topi Niemelä

Koko U20-turnauksen parhaan puolustajan tittelin saanut Topi Niemelä on vuonna 2002 syntynyt jääkiekkoilija, joka pelaa Oulun Kärpissä puolustajana. Kärppien riveissä koko tähänastisen peliuransa pelanneen miehen loistavat näytöt eivät jääneet huomaamatta kansainvälisiltä toimijoiltakaan ja voi hyvinkin olla, että hänet tullaan lähivuosina näkemään NHL:ssä. Mies tunnetaan etenkin aggressiivisesta puolustustyylistään sekä terävistä laukauksistaan, jotka ovat omiaan pitämään kiekon loitolla maalin läheisyydestä. Niemelää ovat kuitenkin vaivanneet erilaiset loukkaantumiset, joilta välttyminen on luonnollisesti edellytys uralla menestymiselle tulevaisuudessa.

Kari Piiroinen

Maalivahdit ovat äärimmäisen ratkaisevassa roolissa menestyksen kannalta. Suomesta löytyy useitakin hyviä nuoremman sukupolven maalivahteja, kuten esimerkiksi Justus Annunen ja Ukko-Pekka Luukkonen. Heidän ohella eräs tämän hetken lahjakkaimmista tulevaisuudenlupauksista on tietenkin U20-kisoissakin loistanut Kari Piiroinen. Tapparan joukkueessa pelaava ja välillä Mestis-joukkue Tuto Hockeyn riveissä lainapelaajana maalia puolustanut Piiroinen on syntynyt vuonna 2001, joten hänellä on takuulla edessä paljon hyviä pelivuosia. Vuoden 2021 nuorten MM-turnauksessa Piiroinen pelasi ykkösmaalivahtina peräti kuudessa ottelussa ja suoriutui tehtävästään erinomaisesti. Piiroinen on nuoresta iästään huolimatta rautaisilla hermoilla varustettu pelaaja, joka ei hevillä hätkähdä ja torjuu lujatkin lämärit.

Pixabay

Valoisa tulevaisuus

Suomessa on parin vuosikymmenen aikana jyllännyt varsinainen kiekkobuumi ja myös nuorten jääkiekkoiluun on panostettu kovasti. Tämän seurauksena edellä mainittujen pelaajien lisäksi parikymppisiä erittäin taitavia jääkiekkoilijoita löytyy Suomesta monia muitakin ja uusi kiekkoilijoiden sukupolvi orastaa. Me penkkiurheilijat jäämmekin nyt mielenkiinnolla seuraamaan, keistä heistä tulee lopulta tulevaisuudessa kaikkein suurimpia NHL-supertähtiä ja ketkä vastaavat suomalaisen kiekkomenestyksen jatkumisesta MM-kisoissa.

Kommentaarid
(Külastatud 69 korda, 1 külastust täna)