Mitmetes Helsingi randades soovitatakse vältida suplemist terve suve jooksul

Helsingi ujumisrandades on viimasel ajal tuvastatud soolebakterite koguste kasvu. Helsingi linnavalitsus teatas neljapäeval, et vette minekut on soovitav vältida Marjaniemi, Pikkukoski, Pakila ja Tapaninvainio randades.

Soovitus on jõus kuni 2021. aasta suve lõpuni. Helsingis on kokku 25 ujumisranda ja soovitus puudutab neist nelja, vahendab Iltalehti.

Vee kvaliteet langeb näiteks peale suurt sadu, kui maapinnal olevad mikroobid uhutakse vette. Marjaniemi ranna vee kvaliteedi languse põhjus aga pole veel selge.

Helsingi linnavalitsuse keskkonnateenistuse info kohaselt võib vee kvaliteeti mõjutada ka asjaolu, et vette on sattunud mingil põhjusel reovett. See on normaalne, et looduslikes veekogudes esineb soolebaktereid, aga antud juhul on kogused väga suured.

Seni pole Helsingi randades läbi suve kestvaid ujumise vältimise soovitusi olnud. See tähendab, et tänavused soovitused on harukordsed. Baktereid sisaldava vee allaneelamine suplemise ajal võib kaasa tuua soolehaiguse. Raskem on olukord lastel ja vanuritel, kel on nõrgem immuunsüsteem.

Helsingi randade vee kvaliteeti mõõdetakse uuesti sügisel, mil antakse uued soovitused. Probleemi tõsisedust annab tunnistust see, et inimesed on mures, eriti kui on kevadel või talvel ujumas käinud.

Useilla Helsingin uimarannoilla kehotetaan välttämään uimista koko kesän

Uimarannoilta on mitattu viime aikoina kohonneita pitoisuuksia suolistoperäisistä bakteereista. Helsingin kaupunki tiedotti torstaina, että uimista suositellaan välttämään Marjaniemen, Pikkukosken, Pakilan sekä Tapaninvainion uimarannoilla veden kohonneiden suolistobakteeripitoisuuksien takia. Uintisuositus on voimassa kesän 2021 loppuun. Helsingissä on 25 uimarantaa, joista suositus koskee neljää. Vedenlaatu voi huonontua esimerkiksi rankkasateiden jälkeen, kun sateet huuhtovat maanpinnan mikrobeja veteen.

 

Kommentaarid
(Külastatud 2,011 korda, 1 külastust täna)