KUUM: Soomes on haiglasse sattunud palju vaktsineeritud koroonapatsiente – põhjust ei teata

Soomes Lahti ümbruses Päijät-Häme maakonnas on haiglasse sattunud väga palju vaktsineeritud koroonapatsiente. Olukord on nii hull, et intensiivravi patsiente on hakatud saatma ravile mujale Soome.

Päijät-Häme maakonnas on praegu haiglaravi vajadus suurem kui eales varem pandeemia aja jooksul. Kolmapäevase seisuga oli haiglas 19 koroonapatsienti ja neist 9 olid saanud esimese vaktsiinidoosi, vahendab Iltalehti.

Täna laupäevase seisuga on Päijät-Häme maakonnas haiglaravil 18 koroonapatsienti, kellest kolm on intensiivis. Olukord pole võrreldes nädala keskpaigaga paranenud. Praegu pole veel teada, kui palju haiglas olijatest on vaktsineeritud.

Nädala jooksul on Päijät-Häme haiglatest saadetud 5 intensiivravi koroonapatsienti mujale Soome. Maakonna sõnum on see, et üks vaktsiinidoos ei kaitse ka raske koroonahaiguse vastu.

Vaktsineeritud haigete puhul ei tule välja üks teatud kindel vaktsiin. Patsiente on vaktsineeritud mitmete eri vaktsiinidega. Vaktsineeritud ja haiglaravile sattunud patsiendid on eri vanuses. Ainult nooremaid inimesi ei ole haiglas.

Praegu ei teata, miks on Päijät-Hämes haiglasse sattunud nii palju vaktsineeritud koroonapatsiente. Nakatumine on madalam kui paar kuud tagasi, aga haiglas on rohkem patsiente. See võib olla juhus. Olukorda ei saa seletada ka sellega, et praegu oleks haigestunud just vanemad inimesed.

Päijät-Hämes levib põhiliselt koroona Briti mutatsioon. Loodetakse, et nakatumiste ja haiglapatsientide arv väheneb.

Päijät-Hämeessä sairaalaan joutunut useita koronapotilaita, joilla on jo ensimmäinen rokoteannos

Reilun viikon aikana Päijät-Hämeestä on jouduttu lähettämään viisi tehohoitoa tarvitsevaa koronapotilasta muualle Suomeen yliopistollisiin sairaaloihin. Lauantaina päivällä Päijät-Hämeessä oli koronan takia sairaalahoidossa 18 ihmistä, joista kolme oli tehohoidossa. Tämän viikon keskiviikkona hyvinvointiyhtymä kertoi, että sairaalahoidon tarve on korkeampi kuin kertaakaan epidemian aikana. Tällä hetkellä ei tarkkaan tiedetä, miksi Päijät-Hämeessä niin moni on juuri nyt koronan takia sairaalahoidossa.

Kommentaarid
(Külastatud 4,180 korda, 1 külastust täna)