KUUM: Soomes muutuvad karantiini tingimused neile, keda on vaktsineeritud või kes on koroonahaigust põdenud

Soomes muutuvad karantiini tingimused neile, keda on vaktsineeritud või kes on koroonahaigust põdenud.

Soome terviseameti info kohaselt ei määrata koroonaga kokku puutunud isikuid enam karantiini, kui nad on vaktsineeritud või koroonahaigust põdenud.

Karantiini ei määrata, kui isik on vaktsineeritud kahe doosiga ja viimasest doosist on möödas nädal aega. Samuti ei määrata isikut karantiini, kui ta on 6 kuu jooksul peale koroonahaiguse põdemist saanud ühe vaktsiinidoosi ja sellest on möödas nädal aega. Samuti päästab karantiinist see, et kui isik on põdenud viimase 6 kuu jooksul koroonahaigust ja selle kohta on arstitõend.

Samas võib piirkondlik nakkushaiguste arst teha ka teistsuguse karantiini otsuse, kui selgub, et on tegureid, mis mõjutavad vaktsiini tõhusust. Sellised tegurid võivad olla näiteks koroona mutatsiooni levik, inimese vanus ja kroonilised haigused.

Uued karantiini tingimused käivad ka meditsiinitöötajate kohta.

Kommentaarid
(Külastatud 3,069 korda, 1 külastust täna)