KUUM: Soome jätkab piirikontrolliga, teisipäeval saadeti 14 inimest Helsingi sadamast tagasi

Soome jätkab piirikontrolliga ning teisipäeval, 18. mail saadeti 14 inimest piirilt tagasi. Piirivalve rõhutab, et isik ei saa ise määrata seda, kas tema tööreis on vältimatu.

Piirivalve info kohaselt saabus eelmisel, 19. nädalal Helsingi sadama kaudu Soome 19 934 isikut, mida on 23 protsenti enam kui eelneval, 18. nädalal. Ainuüksi pühapäeval, 16. mail saabus Soome Helsingi sadama kaudu 4592 isikut.

Piirivalve teostas nädala jooksul üle 300 põhjalikuma piirikontrolli ja piirilt saadeti tagasi 74 isikut, nädal varem oli neid 70. Peamine tagasisaatmise põhjus oli oht rahvatervisele.

Piirivalve tuletab piiriületajatele meelde, et hooajatööde puhul peab tööluba olema väljastatud enne piiri ületamist.

Soome piirivalve jätkas reisijate nõustamist Tallinna sadamas. Lisaks tehakse koostööd Tallinna-Helsingi liinil reisijaid teenindavate laevafirmadega. Tallinnas saadud info põhjal loobus eelmisel nädalal Soome sõitmisest 25 isikut, nädal varem oli neid 84.

Ühtlasi pakub piirivalve ametialast abi sadamas töötavatele ja tervisekontrolli teostavatele Helsingi terviseametnikele. Vastav kokkulepe on jõus kuni maikuu lõpuni. Tervisekontroll toimub enne piirikontrolli. Piirivalve aitab näiteks juhtudel, kui Soome saabuvad reisijad keelduvad piiril kohustuslikust tervisekontrollist.

Piiriületusega seotud rikkumiste osas alustas piirivalve eelmisel nädalal 34 menetlust, eelneval nädalal oli juhtumeid 11. Menetlust alustatakse näiteks piiriületuse dokumentide võltsimise, veesõiduki joobes juhtimise ja riigipiiri rikkumise alusel. Piiriületusel sagenevad dokumentide võltsimise juhtumid. Võltsitud on nii koroonatestide tõendeid kui dokumente, mille alusel Soome tööle pääseda.

Kommentaarid
(Külastatud 2,791 korda, 1 külastust täna)