KUUM: Kolm Wuhani teadlast olid koroona haigusnähtudega haiglas juba 2019. aasta novembris

Kuigi Hiina ametlik seisukoht on olnud, et koroona ei saanud alguse Wuhanis asuvast viroloogia instituudist, siis on USA luure teinud kindlaks, et kolm Wuhani teadlast sattusid koroona-laadsete haigusnähtudega haiglasse juba 2019. aasta novembris.

Info pärineb USA salajasest luureraportist, millele pääses ligi väljaanne Wall Street Journal.

Luureraportis on toodud andmed haigestunud teadlaste arvu, nende haigestumise aja ja haiglas viibimise kohta.

Raportis on aga märgitud, et tõendusmaterjali peetakse osaliselt puudulikuks, seetõttu otsitakse infole lisakinnitusi. Näiteks pole täpselt selgunud, miks teadlased haigestusid.

Praegu uurib Maailma terviseorganisatsioon WHO koroonaviiruse puhkemise allikaid. USA ametlikult veel midagi ei kinnita, küll aga on märgitud, et president Joe Bideni valitsusel on mitmeid küsimusi seoses koroonapandeemia alguse ja viiruse levikuga Hiinas. USA kavatseb asja uurimisel teha koostööd nii WHO kui teiste riikidega.

Seni pole Wuhani viroloogia instituut jaganud täpsemat teavet selle kohta, kuidas seal uuriti nahkhiirtelt pärinevaid koroonaviiruseid. Paljud peavad Wuhani viroloogia instituudi laborit koroona leviku allikaks. Hiina on aga seda kategooriliselt eitanud.

WSJ News Exclusive | Intelligence on Sick Staff at Wuhan Lab Fuels Debate On Covid-19 Origin

WASHINGTON-Three researchers from China’s Wuhan Institute of Virology became sick enough in November 2019 that they sought hospital care, according to a previously undisclosed U.S. intelligence report that could add weight to growing calls for a fuller probe of whether the Covid-19 virus may have escaped from the laboratory.

Kommentaarid
(Külastatud 1,259 korda, 1 külastust täna)