KUUM: Finnair lõpetab üle Valgevene lendamise

Soome lennufirma Finnair andis teada, et lõpetab Valgevene õhuruumi kasutamise ja üle Valgevene lendamise.

Finnair teatas sotsiaalmeedias, et tegemist on esialgu ajutise otsusega. Esimene lend uuel marsruudil on Türki Gazipasasse. Lennuaeg sellega veidi pikeneb.

Finnair kasutas seni Valgevene õhuruumi ligi kolme lennu puhul nädalas Kreekasse ja Türki. Lennuaja pikenemine toob firmale kaasa lisakulusid. Varem on Finnair vältinud seoses sõja olukorraga Ukraina ja Iraani õhuruumi.

Euroopa Liidu juhid kutsusid eile lennufirmasid üles Valgevene õhuruumi vältima pärast seda, kui Valgevene sundis pühapäeval maanduma Ryanairi lennuki, mis oli teel Ateenast Vilniusesse ja millelt tõsteti maha ajakirjanik Roman Protasevitš koos elukaaslasega.

Kommentaarid
(Külastatud 335 korda, 1 külastust täna)