KURIOOSUM: Maailma kõige vaktsineeritumas riigis on kõige rohkem koroonaga nakatumisi

Seychellid on hoiatav näide selle kohta, et vaktsiinid ei pruugi aidata kaasa nakatumiste arvu vähendamisele pikemas perspektiivis.

Seychelli saartel on koroona vastu vaktsineeritud kõige rohkem inimesi maailmas. 3. mai seisuga oli antud Seychellidel 130 doosi vaktsiini 100 elaniku kohta. Võrdluseks, Iisraeli vastav tase on 120, Soomes 34 ja Eestis 35, selgub ourworlddata.com ülevaatest.

Seychellidel on inimesi koroona vastu usinalt vaktsineeritud alates aasta algusest ning arvati, et riigis on saavutatud koroona vastu karjaimmuunsus.

New York Times nakatumiste ülevaate kohaselt on Seychellid praegu maailmas nakatumiste arvult ülekaalukalt number üks. Seal tuvastati viimase 7 päevaga keskmiselt 149 nakatumist päevas 100 000 elaniku kohta. Võrdluseks, Soome vastav tase on 4 ja Eestis 27.

Seychellide puhul on välja toodud, et kolmandik uutest koroonaga nakatumistest on tuvastatud inimestel, kes on saanud kaks vaktsiinisüsti. Maailma kõige vaktsineeritumas riigis kehtestati selle peale karmid piirangud.

Nüüd on küsimus, kas see tähendab, et pandeemia likvideerimise eksperiment vaktsiinide abil on läbi kukkunud?

Kommentaarid
(Külastatud 1,904 korda, 1 külastust täna)