Helsingi piirkonnas leevendatakse tänasest veidi piiranguid

Helsingi piirkonnas leevendatakse tänasest esmaspäevast, 17. maist piiranguid. Koroona koordinatsioonigrupp tegi otsuse 11. mail toimunud koosolekul. See puudutab lisaks Helsingile Espoo, Vantaa ja Kauniaineni linnu.

Laste ja noorte võistlussport lubatakse välitingimustes 2001. aastal sündinutele ja sellest noorematele. Ühtlasi avatakse väljas treenimise jaoks mõeldud riietuskabiinid ja tualettruumid, vahendab Iltalehti.

Ujulad avatakse 1955. aastal sündinutele ja neist vanematele inimestele. Helsingis avatakse Itäkeskuse ja Pirkkola ujulad ning Urheiluhallit Oy ujulatest veel Mäkelänrinne ja Vuosaari ujulad.

Helsingi linnavalitsuse info kohaselt võidakse ujulate sissepääsu piirata, kui seal on palju rahvast. Riietusruumides on kasutusel vaid pooled kappidest. Ujulate saunad on avatud, aga jõusaalid on suletud.

Kumpula väliujula, Uimastadion ning Yrjönkatu ja Jakomäki ujulad jäävad suletuks.

Espoos avatakse tänasest piiratud ulatuses ujulad ja Leppävaara väliujula suur bassein. Lubatud on pool tavapärasest klientide arvust. Saunad on avatud, aga jõusaalid kinni.

Vantaal on samuti ujulate saunad avatud, aga jõusaalid kinni. Ujujatel palutakse valmistuda selleks, et sissepääsu juures võidakse küsida kliendikaarti või isikut tõendavat dokumenti.

Alates tänasest on Helsingi piirkonnas lubatud välitingimistes sporditegemine. Ürituste korraldajatel on vaja eelnevalt tegevus kooskõlastada. Välitingimustes sporditegemise riietuskabiinid ja tualetid on avatud.

Espoos on tänasest avatud seenioride välitingimustes sporditegemise võimalused.

Abiturientide lõpupeod saavad toimuda, aga sinna ei lubata publikut, üritused kantakse interneti teel üle kodudesse. Vantaa linnavalitsuse teatel kehtib sama kord ka kutsekooli Varia lõpetajate kohta. Espoos tohivad lõpupeod toimuda vaid ühe klassikomplekti kaupa. Suuri kevadpidusid ei toimu.

Eraviisilised üritused on Helsingi piirkonnas piiratud 6 inimesega. Varasem soovitus oli, et selliseid üritusi üldse ei korraldataks.

Raamatukogude ja muuseumide osas teeb koordinatsioonigrupp otsuse käesoleval nädalal.

Tämä kaikki aukeaa nyt pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudulla kevään ylioppilasjuhlat järjestetään abiturienteille lähitoteutuksena, mutta juhliin ei oteta yleisöä. Juhlat striimataan seurattavaksi koteihin. Pääkaupunkiseudulla avataan maanantaina 17. toukokuuta erilaisia palveluita rajoitetusti ja asteittain. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi toimista kokouksessaan viime tiistaina 11. toukokuuta. Helsingin, Espoon ja Vantaan lisäksi myös Kauniainen seuraa koordinaatioryhmän linjaamia rajoituksia ja suosituksia.

Kommentaarid
(Külastatud 2,185 korda, 1 külastust täna)