Faktoja jalkapallon EM-kisoista 2020 (jotka järjestetään vuonna 2021)

Jalkapallon EM-kisoja on saatu odottaa poikkeuksellisen pitkään maailmassa vallitsevan poikkeustilanteen vuoksi. Vihdoin kisat kuitenkin kolkuttavat ovella. Suomalaisille tämä on erityinen hetki, sillä ensimmäistä kertaa historiassa kisoissa voi kannustaa omaakin joukkuetta. Huuhkajat nimittäin liitelivät komeasti EM-kisoihin! Alun perin kisat piti järjestää jo vuonna 2020, mutta siirtämisen takia edellisistä kisoista on jo huimat viisi vuotta. Monet jalkapallofanit haluavat heittäytyä kisoihin toden teolla mukaan, jonka vuoksi vedonlyönti on tiiviisti mukana koko kisojen ajan. Vedonlyönti käy jo nyt todella kiivaana! Vertaile vedonlyöntibonukset 2021 EM-kisoihin ja kannusta Suomi voittoon!

Pelejä on mukava seurata, mutta kisahuumaan pääsee paremmin sisään, jos tietää muutamia faktoja tuleviin EM-kisoihin liittyen. Tässä onkin muutamia olennaisia tietoja, jotka jokaisella kisoja seuraavalla kannattaa tietää:

Milloin kisat järjestetään?

EM-kisat 2021 polkaistaan käyntiin 11.6.2021 klo 22:00 Roomassa, kun avausottelussa kohtaavat Italia ja Turkki. Kyseessä on kaksi vahvaa jalkapallomaata, jonka takia kisoille povataankin jännittävää alkua. Suomalaisten fanien ei tarvitse odottaa omaa vuoroaan kauaa, sillä Suomen jalkapallomaajoukkue kohtaa Tanskan lauantaina 12. kesäkuuta klo 19:00 Kööpenhaminassa. Seuraava Huuhkajien ottelu on puolestaan 16. kesäkuuta Pietarissa, jolloin vastaan asettuu Venäjä. Tuo ottelu potkaistaan käyntiin klo 16:00. Viimeinen alkulohkon kamppailu nähdään 21. kesäkuuta klo 22:00, jolloin Suomi kohtaa Belgian.

UEFA mahdollistaa myös fanien ottamisen otteluihin. Suomalaisetkin voivat suunnata katsomaan Huuhkajien matseja, mutta vain, jos peleihin löytyy lippu. Kisamatkat Pietariin ja Kööpenhaminaan hoitaa Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry. Jokaisesta lohkosta puolestaan etenee jatkoon kaksi parasta. Sen jälkeen alkavat pudotuspelit, jotka kruunaa finaali, joka järjestetään Lontoossa 11.7.2021.

Mitkä maat osallistuvat EM-kisoihin?

Alkukarsinnat näihin kisoihin järjestettiin alun perin jo loka- ja marraskuussa 2020. Suomi siivitti tiensä upeasti jatkoon, kuten myös aiemmin mainitut Tanska, Venäjä Belgia, Turkki ja Italia. Näiden maiden lisäksi kisoissa ovat mukana Englanti, Hollanti, Espanja, Kroatia, Itävalta, Portugali, Pohjois-Makedonia, Ruotsi, Ranska, Puola, Saksa, Skotlanti, Slovakia, Sveitsi, Ukraina, Tsekki, Unkari, Ukraina, Venäjä ja Wales.

Huuhkajat löytyvät lohkosta B. Päävalmentaja Markku Kanerva oli itse tyytyväinen siihen tulokseen, että Suomi pelaa kyseisessä lohkossa. Yhteensä noita lohkoja löytyy EM-kisoista kuusi kappaletta. EM-kisat tarjoavat varmasti viihdyttäviä pelejä jokaisessa lohkossa, mutta eniten katseita kerää varmasti F-lohko. Siellä jatkopaikasta kilpailevat nimittäin hallitseva Euroopan mestari Portugali, hallitseva Maailman mestari Ranska, vuonna 2014 MM-kisat voittanut Saksa ja hyvä haastaja Unkari.

Kun katsoo osallistuvien maiden listaa, on luvassa varsinainen jännitysnäytelmä. Kisoissa päästäänkin näkemään maailman parhaimpien pelaajien, kuten Kevin De Bruynen, Cristiano Ronaldon, Kylian Mbappén, Gareth Balen, Robert Lewandowskin ja Harry Kanen, sekä monien muiden supertähtien upeita taidonnäytteitä.

Missä EM-kisat järjestetään?

Ensimmäistä kertaa historiassa kisoja ei pelata vain yhdessä tai kahdessa järjestäjämaassa. Sen sijaan EM-kisat pelataan ympäri Eurooppaa yhteensä 12 eri maassa. Tuota hajautusta perustellaan taloudellisten rasitusten jakamisella.

Näissä paikoissa lohkot pelataan:

  • A-lohko: Baku (Olympiastadion), Rooma (Stadio Olimpico)
  • B-lohko: Kööpenhamina (Parken), Pietari (Krestovski-stadion)
  • C-lohko: Bukarest (Arena Nationala), Amsterdam (Johan Cruyff Arena)
  • D-lohko: Glasgow (Hampden Park), Lontoo (Wembley)
  • E-lohko: Dublin (Aviva Stadium), Bilbao (San Mamés)
  • F-lohko: Budapest (Puskas Arena), München (Allianz Arena)

Puolivälierät pelataan Saksassa, Italiassa, Venäjällä ja Azerbaidzhanissa. Välierät ja finaali pelataan puolestaan Englannissa, kuten myös yksi neljännesvälierä.

Tarkempia tietoja EM-kisoista voi katsoa täältä: https://bit.ly/3fTWYuj

Kommentaarid
(Külastatud 233 korda, 1 külastust täna)