Brrr… Koroona epitsentrid Euroopas on nüüd Rootsi, Leedu ja Läti – olukord palju hullem kui Indias või Brasiilias

Meedias on palju juttu koroona olukorrast Indias ja Brasiilias, kuna need on suured riigid ja nakatumiste hulk on suur, aga nii Euroopa kui terve maailma mõistes on palju suuremad koroona epitsentrid Rootsi, Leedu ja Läti.

Rootsis on olukord kõige hullem, viimase nädala jooksul on seal tuvastatud päevas keskmiselt 46 nakatumist 100 000 elaniku kohta. Leedus on vastav number 43 ja Lätis 34, selgub New York Timesi ülevaatest.

Võrdluseks, Brasiilias on vastav number 29, Indias 28, Eestis 25 ja Soomes 4. Maailmas on esikohal Seišellid, kus on kõige enam koroona vastu vaktsineerituid maailmas ja kus nakatumiste number on lausa kolossaalne – 263, 10 korda kõrgem kui Eestis ja 66 korda kõrgem kui Soomes.

Soome ja Eesti jaoks on aga ohu märgiks asjaolu, et nii Euroopa kui maailma ühed suuremad koroona epitsentrid asuvad kohe naabruses. Pole siis ime, et nii Soomes kui Eestis on hakanud koroonaga nakatumiste arv taas kasvama.

Kommentaarid
(Külastatud 1,620 korda, 1 külastust täna)