44-aastane Briti ajakirjanik suri AstraZeneca vaktsiini tagajärjel, teatas tema pere

44-aastane Briti rahvusringhäälingu BBC ajakirjanik Lisa Shaw suri AstraZeneca koroonavaktsiinist tekkinud vereklombi tagajärjel, teatas tema perekond.

Lisa Shaw’l tekkisid nädal peale vaktsineerimist tugevad peavalud ja ta jäi raskelt haigeks. Ajakirjanik suri eelmisel reedel Newcastle’is Royal Victoria haiglas, vahendab Daily Mail.

Naist raviti haigla intensiivis vereklompide ja verejooksude tõttu. Surmatunnistusel on märgitud vaktsiin kui üks võimalik surma mõjutaja, aga surma põhjust pole välja toodud. Täpsem surma põhjus tuvastatakse uuringute käigus.

Ajakirjanik oli enne täiesti terve ja tema surm šokeeris peret ning lähedasi. Ühendkuningriigis on tuvastatud kokku 330 vereklombi juhtu 24,2 vaktsineeritu hulgas, ehk üks juhtum 75 000 kohta. Neist 58 vaktsineeritud patsienti surid.

Möödunud kuul teatasid Briti tervisejuhid, et alla 40-aastastele ei tohiks AstraZeneca vaktsiini anda, kuna valitseb tromboosi oht. Tromboos esineb peamiselt noorematel inimestel ja naistel.

BBC’s Lisa Shaw dies after suffering blood clots following jab

Lisa Shaw developed ‘severe’ headaches after having the jab and fell seriously ill The 44-year-old died at the Royal Victoria Infirmary, Newcastle, on Friday People under 40 are being offered an alternative to the AstraZeneca vaccine following reports of extremely rare blood clots on the brain An award-winning BBC radio presenter died in hospital after suffering blood clots after she received the AstraZeneca vaccine, her devastated family has said.

Kommentaarid
(Külastatud 813 korda, 1 külastust täna)