Värske uuring: veregrupil polegi mingit mõju koroonahaigusele

USA-s läbi viidud uuring näitas, et veregrupil pole mingit mõju raske koroonahaiguse tekkele, nagu algul arvati.

Varasemates uuringutes toodi välja, et A-veregrupiga inimestel on suurem oht sattuda koroonaga haiglasse, vahendab Daily Mail.

USA arstid võtsid vaatluse alla enam kui 100 000 patsiendi andmed Utah, Idaho ja Nevada osariikides 2020. aasta märtsi ja novembri vahelise seisuga. Võrreldi veregruppi ja koroonahaiguse kulgu ning tuvastati, et sel pole mingit seost. Uuring avaldati täna väljaandes JAMA Network Open.

Veregrupid on riigiti väga erinevad. Näiteks Eestis on levinuimad A- ja 0-veregrupid, niisamuti ka Venemaal ja Soomes. Indias ja Pakistanis on aga levinuimad B- ja 0-veregrupid.

Blood type does NOT affect risk of severe Covid, study finds

Various previous studies have found people with type A blood are more at-risk But new findings from US-based researchers debunk these now outdated results Most comprehensive study yet includes Covid test results of 100,000 people Found no link between Covid-19 severity and hospitalisation and blood group A person’s blood group does not affect their risk of developing severe Covid-19 or being hospitalised by the infection, a study has found.

Kommentaarid
(Külastatud 449 korda, 1 külastust täna)