Uuring: koroona mutatsioon murrab vaktsiinist läbi

Iisraeli teadlased tegid uuringuga kindlaks, et koroona Lõuna-Aafrika mutatsioon murrab läbi Pfizeri vaktsiinist.

Teadlased võtsid vaatluse alla 400 inimest, kes said koroona nakkuse 14 päeva pärast vaktsineerimist ja 400 inimest, kes said nakkuse, aga keda polnud vaktsineeritud. Koroona mutatsioon oli 8 korda levinum nende hulgas, keda oli kahe doosiga vaktsineeritud. See näitab, et mutatsioon murrab edukalt vaktsiinist läbi, vahendab Daily Mail.

Tel Avivi ülikooli teadlaste väitel on vaktsiin vähem tõhus Lõuna-Aafrika mutatsiooni puhul, erinevalt algsest koroonaviirusest ja Briti mutatsioonist.

Lõuna-Aafrika tüvel ehk mutatsioonil B.1.351. on muutused ogavalgus, mida immuunsüsteemil on raske ära tunda. Need muutused teevad selle variandi vaktsiinide ja ka haiguse läbipõdemise suhtes vastupidavamaks.

Teadlased samas märgivad, et kuigi vaktsiinid on Lõuna-Aafrika variandi puhul ebatõhusad, on see variant ühiskonnas vähe levinud. Arvatakse, et Briti tüve kiire levik blokeerib Lõuna-Aafrika tüve levikut.

Teadlased hoiatavad samas, et uuringus oli väga vähe inimesi nakatunud Lõuna-Aafrika variandiga, kuna see on Iisraelis vähe levinud.

Varem on arvatud, et Lõuna-Aafrika mutatsioon muudab vaktsiinid 50 protsendi võrra vähem tõhusaks.

Mutant South African Covid-19 variant can ‘break through’ Pfizer jab

Scientists studied 400 people who tested positive at least 14 days after jab The variant was eight times more prevalent in those who had two jabs than none It was seen in 5.4% of people with 2 doses – but 0.7% of people without any Researchers said results suggest the South African variant cannot be combated by the vaccine as well as others The mutant South African Covid-19 variant can ‘break through’ the Pfizer jab, a study has found.

Kommentaarid
(Külastatud 1,035 korda, 1 külastust täna)