USA info: Soome on koroona koha pealt eriti ohtlik riik, samas koroonatestid riiki tulijatele ja vaktsineerimine on tasuta

Soomes tekitab imestust USA välisministeeriumi värske, 22. aprilli info selle kohta, et Soomes koroonaga nakatumine kasvab ja tegemist on ohtliku riigiga.

Tegelikkuses on asi vastupidine: Soomes nakatumine väheneb ja riigis on 14 päeva jooksul tuvastatud 100 000 elaniku kohta vaid 47 nakatumist, USA vastav number on 190 ehk neli korda kõrgem. Lisaks sellele Soomes nakatumine väheneb.

USA välisministeeriumi info ütleb, et Soomest lahkudes saab lennujaamas teha koroonateste, mille maksumus on 200-300 eurot. USA kodanikke Soome sisse ei lasta, välja arvatud mõned erandid. Negatiivset koroonatesti ameeriklastelt Soome tulekul ei nõua, küll aga on soovitav jääda 14 päevaks omaalgatuslikku karantiini, mida on võimalik lühendada kahe negatiivse koroonatestiga.

Helsingi lennujaamas pakutakse saabuvatele reisijatele koroonatesti. Testimine on vabatahtlik ja see on tasuta. Soome tulijatele pakutakse tasuta koroonatesti FINENTRY programmi kaudu.

USA kodanikele pakutakse Soomes koroonavaktsiini ja see on tasuta.

COVID-19 Information | U.S. Embassy in Finland

Updated: April 22, 2021 *** Effective January 26, all airline passengers to the United States ages two years and older must provide a negative COVID-19 viral test taken within three calendar days of travel. Alternatively, travelers to the U.S. may provide documentation from a licensed health care provider of having recovered from COVID-19 in the 90 days …

Kommentaarid
(Külastatud 1,297 korda, 1 külastust täna)