USA ei võta erinevalt Euroopa Liidust kasutusele vaktsiinipassi

USA valitsus ei toeta erinevalt Euroopa Liidust vaktsiinipassi kasutamist. Seetõttu ei hakka Joe Bideni valitsus inimestelt passi kasutamist nõudma, ütles USA nakkushaiguste ekspert dr Anthony Fauci.

Dr Fauci ütles täna esmaspäeva hommikul väljaandele POLITICO Dispatch, et vaktsiinipass võib hakata diskrimineerima neid, keda pole vaktsineeritud.

Dr Fauci sõnul pole välistatud, et mõned ettevõtted või koolid nõuavad vaktsineerimist, aga riiklikult seda nõudma ei hakata. Mõned osariigid nagu Florida, Pennsylvania ja Montana ongi juba vaktsiinipassi idee vastu välja astunud. Vaktsiinipass on USA-s kasutusel ainult New Yorgi osariigis.

Euroopa Komisjon aga teatas kuu aega tagasi, et kavas on võtta kasutusele vaktsiinipass, mis võimaldab reisida vabalt 27 liikmesriigis. Vaktsiinipass ehk nn roheline digitaalne sertifikaat põhineb kas vaktsineerimisel või negatiivselt koroonatestil.

USA-s on 106,2 miljonit inimest ehk 32 protsenti elanikest vaktsineeritud koroona vastu ühe doosiga ja 61,4 miljonit ehk 18,5 protsenti on saanud kaks doosi.

A one-on-one with Dr. Fauci

Listen to this episode from POLITICO Dispatch on Spotify. Dr. Anthony Fauci, the nation’s leading infectious disease expert, joins Dispatch to discuss rising Covid cases, vaccine passports, the timeline for returning to normal and – not joking – Lord of the Rings. Plus, the Derek Chauvin trial enters its second week.

Kommentaarid
(Külastatud 557 korda, 1 külastust täna)