Tagasilöök: Johnson & Johnson peatas koroonavaktsiini tarned Euroopasse

USA ravimifirma Johnson & Johnson, mille koroonavaktsiinil avastati samasugune tromboose tekitav toime nagu AstraZeneca vaktsiinil, pani tarned Euroopasse ootele. Vaktsiini on oodata alles teisel poolaastal.

Johnson & Johnson pidi muidu juuni lõpuks tarnima Euroopasse 50 miljonit doosi. Tegemist on vaktsiiniga, mille puhul piisab vaid ühest doosist. Ent seoses tromboosi juhtumitega USA-s on firma pannud Euroopa tarned ootele, vahendab Daily Mail.

USA ametivõimud soovitasid täna peatada vaktsineerimised Johnson & Johnsoni koroonavaktsiiniga. Selle vaktsiini süsti on saanud ligi 7 miljonit ameeriklast ja nende hulgas on tuvastatud vähemalt 6 eluohtliku ajutromboosi juhtu. Tegemist oli naistega vanuses 18-48 eluaastat. Üks neist suri ja üks on haiglas.

Arvatakse, et Johnson & Johnsoni vaktsiinitarned võivad saabuda Euroopasse alles teisel poolaastal.

UK expecting 30m doses of Johnson & Johnson Covid jab suspended in US

Covid vaccine blood clot fears have spelled disaster for a second jab as the US today stopped using the Johnson & Johnson shot which the UK will approve within days. The Food and Drug Administration (FDA) has called for the use of the jab to be suspended after six women developed blood clots after receiving it.

Kommentaarid
(Külastatud 443 korda, 1 külastust täna)