Täbar lugu: Argentiina president haigestus koroonasse vaatamata sellele, et sai jaanuaris Sputniku vaktsiini

Argentiina president Alberto Fernández haigestus koroonasse vaatamata sellele, et teda oli jaanuaris Sputniku vaktsiiniga koroona vastu vaktsineeritud.

62-aastane Fernández sai vaktsiini avalikult Buenos Airese haiglas 21. jaanuaril. Teise süsti sai ta veebruaris. Eelmise nädala reedel, 2. aprillil aga tõusis tal palavik ja ta kurtis peavalu, mistõttu tehti talle koroonatest, vahendab Daily Mail.

Koroonaga nakatumine tuvastati kõigepealt antigeeni testiga ja siis kinnitati nädalavahetusel PCR-testiga. President ütles, et on isolatsioonis ja järgib arsti soovitusi. Ühtlasi on ta kontakteerunud inimestega, kellega puutus kokku viimase 48 tunni jooksul.

Arstide väitel on presidendi seisund stabiilne, tal puuduvad rasked haigusnähud. Sputniku sotsiaalmeedia küljel märgiti seepeale, et vaktsiin hoiab 100-protsendiliselt ära rasked haigusnähud ja 91,6 protsendi ulatuses nakatumised. Kui inimene on haigestunud, siis tagab vaktsiin kiire paranemise.

Siiani pole siiski teada, kui efektiivsed on vaktsiinid nakatumiste ärahoidmisel. Argentiina hakkas Vene päritolu Sputniku vaktsiini kasutama detsembris ja riik on tellinud 25 miljonit doosi. Argentiinas on üle 1,5 protsendi elanikest saanud kaks vaktsiinidoosi, aga riik on sellele vaatamata lukus, et piirata nakkuse levikut. Eelmisel nädalal peatati lennud Tšiilisse, Brasiiliasse ja Mehhikosse, kuna seal kasvab kiiresti nakatumiste arv.

45 miljoni elanikuga Argentiinas on tuvastatud ligi 2,4 miljonit koroonaga nakatumist ja registreeritud 56 106 koroonasurma.

Argentina’s president tests positive for Covid, after getting a jab

Alberto Fernández’s diagnosis was confirmed with a PCR test over the weekend He has had both doses of the Sputnik V vaccine, one in January and February Sputnik developer Russia’s Gamaleya Institute has insisted the jab is effective The President of Argentina has tested positive for Covid-19, despite having the Russian-made vaccine Sputnik V in January.

Kommentaarid
(Külastatud 512 korda, 1 külastust täna)