Soomlane: mind sundvaktsineeriti AstraZeneca vaktsiiniga ilma minu loata

Helsingin Sanomate lugeja kirjutab, et teda sundvaktsineeriti AstraZeneca vaktsiiniga ilma tema teadmata ja vastu tema tahtmist.

Järgneb lugajakiri:

Inimene kirjutas Haiglaõe nime all 17. aprillil, et oli šokeeritud, mida ta pidi üle elama kliente vaktsineerides AstraZeneca vaktsiiniga. Mina aga olin šokeeritud, kuidas meid 65-69-aastaseid tahetakse selle vaktsiiniga sundvaktsineerida.

Tamperes Ratina massvaktsineerimiskeskuses pidi ootama tund aega väljas kehva ajalise organiseerimise tõttu. Sees oli klientide registreerimisel kitsas ja tsirkust meenutav õhkkond. Kela kaardile löödi kollane tempel. Kui küsisin, mida see tähendab, öeldi, et see on vaktsineerija jaoks. Täpsemat vastust ei antud.

Siis juhatati kiirkorras vaktsineerimispunkti, kus tusase olekuga õde oli pahane, et ma ei võtnud oma õlga piisavalt kiiresti paljaks. Minult küsiti vaid, kas mul on allergiaid. Süst oli juba tehtud enne, kui jõudsin küsida, mis vaktsiin see on. Vastus oli AstraZeneca. Sõimasin õde, et kas sa tead, mida sa tegid.

Olin enne seda mitmel põhjusel otsustanud, et ei lase teha AstraZeneca vaktsiini ja lähen minema, kui muid variante pole. Nüüd seda võimalust mulle ei antud, vaid vaktsineeriti nii kiiresti, et ma ei jõudnud reageerida.

Sellisteks asjadeks peab olema inimese teadlik nõusolek. Vaktsineeritavale peab ütlema, mis vaktsiini pakutakse ja olema kindel, et ta seda tahab. Minuga seda ei juhtunud.

Vaktsineeritaval on ka õigused

Kommentaarid
(Külastatud 1,231 korda, 1 külastust täna)