Soomes muudetakse vaktsineerimiskorraldust, edaspidi võib vaktsiinisüsti teha ka hambaarst

Soome valitsus muutis täna reedel, 16. aprillil vaktsineerimiskorraldust. Edaspidi võib vaktsiinisüsti teha ka hambaarst.

Uus vaktsineerimise kord jõustub esmaspäeval, 19. aprillil ja see kehtib kuni maikuu lõpuni. Kord näeb ette, et pärast riskigruppe vaktsineeritakse inimesi vanusegruppide kaupa, vahendab Iltalehti.

Järjekord on järgmine: 60-69-aastased, 50-59-aastased, 40-49-aastased, 30-39-aastased ja 16-29-aastased.

Vaktsineerijate ring kasvab ja edaspidi võivad süsti teha kasvõi hambaarstid. Vaktsineerida võivad ka arstitudengid ja meditsiinikoolide õpilased, kui nad on eelnevalt läbinud vastava koolituse. Enne seda tohtisid vaktsineerida ainult arstid või vastava koolituse läbinud haiglaõed ja ämmaemandad.

Vaktsiine võidakse uue korra kohaselt vastavalt vajadusele jaotada piirkonniti. Varem polnud see võimalik. See tähendab, et vaktsiine on võimalik suunata rohkem sinna, kus epideemia olukord on hullem. Samal ajal peaks olema vaktsiinidega varustatud kõik piirkonnad.

Terviseamet jagab edaspidi Moderna ja AstraZeneca vaktsiine rohkem sinna, kus koroonaga nakatumisi on rohkem. Piirkondlik jaotamine eeldab, et riskigrupid ja eakad üle 70-aastased on oma esimese vaktsiinidoosi kätte saanud.

Rokotusjärjestystä muutetaan – jatkossa koronapiikin voi antaa hammaslääkäri

Hallitus päätti perjantaina rokotusjärjestyksen alueellisista muutoksista. Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) tiedotti perjantaina, että hallitus on tänään muuttanut asetusta vapaaehtoisista covid-19-rokotuksista. Asetus täsmentää Suomen aiempaa rokotusjärjestystä. Samalla STM:n mukaan rokottajien joukkoa laajennetaan. Rokotuksia voidaan lisäksi väliaikaisesti kohdentaa alueellisesti yhdenmukaisin ja avoimesti määritellyin epidemiologisin perustein. Uusi rokotusasetus tulee voimaan ensi maanantaina ja se on voimassa toukokuun loppuun saakka.

Kommentaarid
(Külastatud 636 korda, 1 külastust täna)