Soomes jäävad ära Provinssi, Ilosaarirock ja Tuska

Soomes teatasid kolm suurt festivali ärajätmise otsuse: Ilosaarirock Joensuus, Provinssi Seinäjoel ja Tuska-festival Helsingis jäävad ära.

Ilosaarirocki juht Niina Hattunen ütles, et festivali 50. aastapäeva kontserdi ärajätmine on eriti valus, aga see on ainus võimalus, et suurt kahjumit ära hoida, vahendab Yle.

Hattunen ütles, et kultuuripärasnd on nii tugev, et peab vastu järgnevad 50 aastat. Kuigi praegune olukord on muserdav, aitab väljas lootus ja usk tulevikku.

Ilosaaril on 6 põhikohaga töötajat, kes saadetakse sundpuhkusele. Provinssi festivalijuht Sami Rumpunen ütles, et ärajäämise tõenäosus on pidevalt kasvanud ja nüüd tehti vastav otsus ära. Festival jäi ära ka eelmisel suvel. Tänavu tehti kaalutletud otsus, eelmisel aastal tuli otsus olukorra sunnil.

Tuska festivali juht Eeka Mäkynen märkis ürituse veebiküljel, et tänavusel aastal pole eeldusi festivali korraldamiseks. Festival pidi toimuma Helsingis Suvilahtis juulikuu alguses. Festivali korraldajatel, publikul ja artistidel on teatud ootused, mida pole võimalik praegu võimaldada.

Ruisrock teatas festivali ärajäämisest eile neljapäeval. Festivalidele eelmisel ja tänavusel aastal ostetud piletid kehtivad järgmisel aastal.

Provinssi, Ilosaarirock ja Tuska peruttiin – festivaalijohtajilla tiukat paikat pitää seuraavien vuosien juhlat turvattuina

Ilosaarirockin 50-vuotisjuhlafestivaali siirtyi vuodella eteenpäin. Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpusen mukaan peruminen on taloudellinen ja henkinen isku, mutta ei vaaranna tapahtuman tulevaisuutta. Kolme isoa festivaalia on tänään kertonut peruutuksista. Ilosaarirockia Joensuussa, Provinssia Seinäjoella ja Tuska-feistivaalia Helsingissä ei järjestetä tänä kesänä. Ilosaarirockin toiminnanjohtaja Niina Hattunen sanoo, että tapahtuman 50-vuotisjuhlan peruminen otti koville, mutta oli ainoa tapa välttyä miljoonatappiolta ja turvata tapahtuma jatkossa.

Kommentaarid
(Külastatud 214 korda, 1 külastust täna)