Soome valitsus piiriületuse piirangute kohta: kõigepealt avatakse maismaapiir Norra ja Rootsiga

Soome valitsus teatas, et kinnitas eile teisipäeval, 20. aprillil koroonapiirangute kaotamise kava, millesse tehti mõningaid muudatusi.

Piiriületuse osas otsustas valitsus, et piirikontrolli Euroopa Liidu riikidega jätkatakse niikaua kui vaja, kuid samal ajal alustatakse piiriületuse piirangute kaotamist vastupidises järjekorras nende kehtestamisega.

Alates maikuust asendatakse Euroopa Liidu riikidega piiriületuse piirangud järk-järgult tervisekontrolliga piiridel. Esimesena avatakse piiriületus Soome ja Norra ning Rootsi vahelisel maismaapiiril. Sellele järgneb tööalase pendelrände avamine ning perede ja sugulaste reisimisvõimaluste laiendamine Euroopa Liidu sees.

Kommentaarid
(Külastatud 2,699 korda, 1 külastust täna)