Soome valitsus jääb ametisse – jõuti kokkuleppele

Kuigi veel eile teisipäeval oli Soome valitsuse seis väga kriitiline, kuna edasise arengu küsimustes ei suudetud kokkuleppele jõuda, siis täna sündis siiski kokkulepe ja valitsus jäi ametisse.

Valitsus lubas kokkuleppe täpsemaid üksikasju avaldada homme neljapäeval. Peaminister Sanna Marin aga kinnitas täna, et kokkulepe on sündinud, vahendab Iltalehti.

Varem valitsuse plaanidega rahulolevatust üles näidanud keskerakonna juht Annika Saarikko ütles, et kokkulepe pole täiuslik, aga elus juhtubki seda harva. Oluline on tema väitel, et valitsus jätkab otsustusvõimelisena ja on võimeline leidma lahendusi.

Marin ütles, et läbirääkimised on veel pooleli ja lõplik kokkulepe sünnib homme.

Teadaolevalt loobus keskerakond lõpuks töötushüvitiste kärbetest, mille vastu seisid valitsused olevad vasakpoolsed erakonnad. Töötushüvitiste kärpimise asemele leitakse midagi muud, mis aitaks tööhõivet suurendada.

Üheks vaidluskohaks oli ka turba kasutamine kütteks ja sellega seotud maksusoodustused. Keskerakond oli turbakütte maksusoodustuse poolt, rohelised aga selle vastu. Lõpuks jõuti kokkuleppele, et maksusoodustuse saavad väiksemaid turbaküttel katlamajad.

Hallitus on päässyt sopuun – riihineuvottelut kuitenkin jatkuvat

Sanna Marinin (sd) hallitus on päässyt sopuun kehysriihestä. Yksityiskohdista kerrotaan torstaina. -Hallitus on löytänyt sovun. Tilanne on se, että olemme yhdessä puheenjohtajien kanssa löytäneet sovun ja ratkaisun keskeisiin kysymyksiin, kertoi pääministeri Sanna Marin (sd) Kesärannassa keskiviikkona puoliltapäivin. Hallituskriisi on näin väistynyt ja pääministeri Marinin (sd) johtama hallitus jatkaa taivaltaan.

Kommentaarid
(Külastatud 712 korda, 1 külastust täna)