Soome maksumaksjad saavad peagi maksuametilt ettepaneku maksuprotsendi muutmise kohta – seda ei tohiks tähelepanuta jätta

Paljud Soome maksumaksjad saavad peagi maksuametilt ettepaneku maksuprotsendi muutmise kohta.  See on näha internetis OmaVero teenuses ja seda ei tohiks tähelepanuta jätta.

Maksumaksjal on võimalik tutvuda ettepanekuga ja tellida uus maksukaart (verokortti). Esimeses järjekorras saavad maksuametilt ettepaneku need, kel on tellitud Suomi.fi sõnumid. Maksuamet võrdleb maksumaksja andmeid tuluregistrist pärit andmetega sissetuleku kohta ja teeb ettepaneku maksuprotsendi muutmiseks, kui sissetulek on muutunud või maksukaardi sissetuleku piir on liiga madal, vahendab MTV.

Maksuamet ei muuda maksuprotsenti automaatselt, vaid klient saab valida, kas ta soovib seda teha. Ettepanekule on aega reageerida 14 ööpäeva. Kui ei reageerita, kaob ettepanek OmaVerost ja vana maksuprotsent jääb kehtima.

Maksuameti info kohaselt on uue süsteemi eesmärk juhtida klientide tähelepanu maksuprotsendi uuendamisele. Paljud maksumaksjad jätavad oma andmed maksukaardil uuendamata, kui sissetulekud muutuvad või aastane sissetulek läheb üle piiri.

Maksuamet hindas juba 2020. aasta lõpus, et neljandikul maksumaksjatest  on maksuprotsent seatud liiga madal. Halvemal juhul tähendab liiga madal maksuprotsent maksumaksjale hilisemaid juurdemakseid, kuna tulusid arvestades on maksu makstud liiga vähe.

Kommentaarid
(Külastatud 2,480 korda, 1 külastust täna)